Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Fintech Crowdhackathon από την Εθνική Τράπεζα

Στις 23 και 24 Απριλίου 2016 διοργανώνεται ο διήμερος διαγωνισμός NBG i-bank FinTech crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών και την επιχειρησιακή καινοτομία στις τεχνολογίες οικονομικών συναλλαγών.

Το NBG i-bank fintech crowdhackathon διοργανώνεται στο πλαίσιο των διαγωνισμών Crowdhackathon, που είναι μια πρωτοβουλία της εταιρίας Crowdpolicy, μαζί με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.

Η εκδήλωση προορίζεται για επιχειρηματίες, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, στελέχη επικοινωνίας, marketing, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, φοιτητές, μαθητές και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο NBG i-bank #fintech crowdhackathon και να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική και κοινωνική επιχειρηματικότητα και την οικονομία γενικά.

Οι διαγωνιζόμενοι θα σχηματιστούν σε ομάδες προκειμένου να μπορούν στο χρονικό πλαίσιο των τριάντα έξι (36) περίπου ωρών που δίνεται να αναπτύξουν την εφαρμογή τους σε βαθμό Minimum Viable Product MVP ή / και επιχειρησιακές λύσεις για τον τομέα του fintech.

Βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναπτυχθούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές καθώς και επιχειρησιακά μοντέλα που παράγουν αξία για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις που θα τις αξιοποιήσουν, στο γενικότερο πεδίο των financial technologies και ειδικότερα στους ακόλουθους άξονες:

  • Cashless Banking (blockchain, wearables, tokenization κ.ά.),
  • Εveryday banking (open API, Loyalty, PFM κ.ά.),
  • Crowdbanking (Social Banking, Donation, Crowdlending, Crowdfunding κ.ά.)
  • Smart Banking (open API for Smart TV/Smart Watch κ.ά.).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ρόλο και ισχύει το μοντέλο “first come first served”.

Τα Βραβεία

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει στις τρεις πρώτες ομάδες χρηματικά βραβεία ως εξής:

1ο βραβείο: 1.500 ευρώ

2ο βραβείο: 1.000 ευρώ

3ο βραβείο: 500 ευρώ

Επίσης προσφέρονται επαγγελματικές συνεργασίες μέχρι 20.000 ευρώ, μεταξύ των 3 πρώτων ομάδων που θα διακριθούν, με επιλογή της Τράπεζας.

Τόπος και χρόνος διοργάνωσης

To crowdhackathon θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS το Σάββατο 23 Απριλίου και Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει στο http://crowdhackathon.com/fintech/ με την ολοκλήρωση των εγγραφών να γίνεται στις 21 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 ή μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπευθύνους μέσω της φόρμας στο http://crowdhackathon.com/fintech/ ή στο [email protected].

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις