Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

7,5 εκατ. ευρώ απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την “Μπλε Οικονομία”

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επενδύσει 7,5 εκατ. ευρώ στην θαλάσσια οικονομία μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ) με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ναυτικό τομέα και την αλιεία κυρίως σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.

Το ΕΤΘΑ είναι ένα από τα πέντε Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ), με το σημείο επαφής του Ταμείου στην Ελλάδα να είναι η Διαχειριστική Αρχή Ε.Π. ΑΛ..

Οι τομείς ενδιαφέροντος μεταξύ άλλων είναι οι υδατοκαλλιέργειες, η βιοτεχνολογία και η ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το πρόγραμμα θα έχει τρεις δράσεις:

  1. 3,45 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην εκπαίδευση όλων όσοι ενδιαφέρονται να βρουν εργασία στη μπλέ οικονομία αλλά και την ειδίκευση όλων όσοι εξασκούν ήδη ναυτικά και σχετικά επαγγέλματα.
  2. 1,7 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε ερευνητικά εργαστήρια όπου φοιτητές, καθηγητές και ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα συνεργαστούν σε τομείς υψηλής τεχνολογίας όπως για παράδειγμα την αντιμετώπιση της μόλυνσης των λιμανιών και την απομάκρυνση των σκουπιδιών με μικροϋλικά, τα μη επανδρωμένα υποβρύχια ρομποτικά σκάφη κ.α..
  3. 2,52 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την επίτευξη συνεργασιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υποστήριξη και εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις