Οι Έλληνες προτιμάνε το πλοίο και το PC για τις online κρατήσεις τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Travelplanet24, από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 18 Απριλίου 2016, 9 στους 10 ταξιδιώτες προτιμούν το πλοίο ως μεταφορικό μέσο για τις πασχαλινές τους αποδράσεις ενώ οι νησιωτικοί προορισμοί παραμένουν από τις κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων για τις ημέρες του Πάσχα.

Στη πρώτη θέση βρίσκεται η Σύρος και η Μύκονος και ακολουθούν τα Κύθηρα, η Τήνος, η Ζάκυνθος, η Αίγινα και η Σκιάθος.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 34.5€ ανά εισιτήριο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου είναι μόλις 3€ ενώ η υψηλότερη τιμή διαμορφώνεται στα 125€.

Αντίστοιχα, εξετάζοντας τα δεδομένα των πασχαλινών κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, για προορισμούς εσωτερικού, την ταξιδιωτική περίοδο 28/04 έως 3/05, κορυφαίος προορισμός αναδεικνύεται η Σαντορίνη. Επίσης στους τοπ προορισμούς συγκαταλέγονται η Ρόδος, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη και η Κως. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, προς ελληνικούς προορισμούς, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 201€, με χαμηλότερη τιμή τα 19.50€ και υψηλότερη τα 1.072€.

Τέλος, οι Έλληνες ταξιδιώτες επιλέγουν ως επί το πλείστο να πραγματοποιούν online τη κράτηση των εισιτηρίων τους, από τον υπολογιστή τους, με μόλις το 13% των αεροπορικών κρατήσεων και το 10% των ακτοπλοϊκών κρατήσεων, να πραγματοποιούνται μέσα από φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις