Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σύσταση ΑΕ, ΟΕ και ΙΚΕ αυθημερόν

Υποχρεωτικά αυθημερόν ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα συστήνονται οι νέες επιχειρήσεις, σύμφωνα με νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και το οποίο παρουσίασε το Έθνος της Κυριακής.

Αν και έχουν ήδη συσταθεί υπηρεσίες μιας στάσης για την ίδρυση εταιρειών και ήδη έχουμε μια αρκετά ταχεία διαδικασία δημιουργίας εταιρείας, ο νέος νόμος προβλέπει ακόμα πιο γρήγορες διαδικασίες μια και οι υπηρεσίες μιας στάσης (ΥΜΣ) θα διασυνδεθούν με τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ θα τεθεί και υποχρεωτική προθεσμία έγκρισης των διαδικασιών έτσι ώστε να ανοίγουν οι επιχειρήσεις άμεσα με τη χορήγηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμού ΓΕΜΗ.

Το νέο σύστημα θα υλοποιείται μέσω Internet αλλά και μέσω επιμελητηρίων και συμβολαιογράφων όπου θα υποβάλλονται όλα τα δικαιολογητικά και το απαραίτητο παράβολο.

Το νομοσχέδιο αφορά τις ομόρρυθμες και τις ετερόρρυθμες εταιρείες, τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες, τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης αλλά και τις Ανώνυμες.
Εξαιρούνται οι ασφαλιστικές  εταιρείες, οι εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου και αμοιβαίων κεφαλαίων, οι αθλητικές και όσες συστήνονται μετά από μετατροπές και συγχωνεύσεις υπαρχουσών εταιρειών αλλά και εταιρείες που διέπονται από ειδική νομοθεσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις