Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Lenovo δημιουργεί επενδυτικό κεφάλαιο 500 εκατ. δολ. για Startups

Η Κινεζική Lenovo ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δημιουργεί μια νέα εταιρεία, τη Lenovo Capital and Incubator Group, (εφεξής LCIG), η οποία θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο τεχνολογικό incubator και επενδυτικό κεφάλαιο για να φτιάξει ένα οικοσύστημα καινοτομικών τεχνολογιών και υπηρεσιών μέσω επενδύσεων εντός και εκτός Lenovo. Σε πρώτη φάση θα γίνουν επενδύσεις μέσω του υπάρχοντος Lenovo Capital Phase II Investment Fund και κεφαλαίου ύψους 500 εκατ. δολ,

Οι τομείς που θα επικεντρωθούν οι επενδύσεις είναι το Cloud, Big Data, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ρομποτική και υπηρεσίες μέσω Internet. Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί σαν Incubator των εξωτερικών Startups αλλά και των μονάδων της Lenovo που εμπίπτουν σε αυτούς τους τομείς.

Συγκεκριμένα οι μονάδες – υπηρεσίες της Lenovo SHAREit, Lenovo Cloud, Lenovo Connect, Online Biometric Authntication, Lenovo Finance, Lenovo Smart Healthcare και Lenovo New Glass θα περάσουν στη νέα εταιρεία LCIG.

Η Lenovo είναι ενεργή στο χώρο των επενδύσεων στις τεχνολογικές Startups απο το 2010 με κεφάλαιο 100 εκατ. δολ. και ήδη έχει επενδύσει σε πάνω απο 40 Startups συμπεριλαμβανομένων των iDreamSky, Face++, StyleWe, Shopex, SMARTX κ.α.  αλλά και στη Nok Nok Labs

H Lenovo παραμένει στη πρώτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων PC, αν και η αγορά συρρικνώνεται, ενώ στα Smartphones έπεσε απο την πρώτη πεντάδα μια και ο ανταγωνισμός στη Κίνα είναι εντονότατος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις