Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 10 Startups που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition

To MIT Enterprise Forum Greece ανακοίνωσε, τις 10 Startups που προκρίνονται στoν τελικό γύρο του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition.

Σημειώνεται ότι οι 10 Startups αναδείχθηκαν, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, μέσα από την παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων τους ενώπιον αξιόλογων κριτών-μελών της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής σκηνής.

MITEF_702x336_03

Οι 10 Startups, σε αλφαβητική σειρά, είναι οι:
– ARK Analytics
– Contadd
– 
EventReception
– Insybio Ltd
– 
Laddroller
– Sentio Solutions
– StreamOwl
– VesselBot
– Workathlon
– Yodiwo

ΜΙΤ Bootcamp

Το MIT Enterprise Forum Greece έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή των 10 Finalists στο ΜΙΤ Bootcamp, στη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshops, να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε ειδικό Investors Forum, να επισκεφθούν μεγάλες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και τις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης, και να διασυνδεθούν με την τοπική Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα επιχειρηματιών και επενδυτών. Το ΜΙΤ Bootcamp θα λάβει χώρα τον Ιούνιο, στη Βοστόνη.

Τα βραβεία

Σημειώνεται πως οι 3 τελικοί νικητές θα διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών συγκαταλέγονται:
Νομική συμβουλευτική υποστήριξη σε Ελλάδα και ΗΠΑ.
Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.
Εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.

Ωστόσο βασικό και κυριότερο όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Τελετή Λήξης και Απονομής

Η τελετή λήξης και απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2016, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος,  σαν εναρκτήρια εκδήλωση του 4th Hellenic Forum for Science Technology and Innovation.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι 10 Startups θα παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό τις ιδέες τους και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες, οι οποίες θα αποδείξουν:
1. Σημαντική βελτίωση της αξίας της επιχειρηματικής τους πρότασης.
2. Προοπτικές εμπορικής αξιοποίησης και ανταγωνιστικής παρουσίας στη διεθνή αγορά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η συμμετοχή στην εκδήλωση απονομής των βραβείων MITEF Greece Startup Competition, είναι δωρεάν απαιτείται όμως η εγγραφή σας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε ακολουθείστε τον σχετικό σύνδεσμο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Mitefgreece.org και τα social media του ΜΙΤΕF Greece (FacebookLinkedinTwitter).

MITEF_702x336

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις