Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To beLIVE του Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στον παγκόσμιο τελικό του Social Innovation Relay

H εικονική κοινωνική επιχείρηση beLIVE του Α΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, το οποίο είναι το «Επιχειρηματικό Σχολείο» του Junior Achievement Europe, αναδείχτηκε νικήτρια κοινωνική επιχείρηση και κατέλαβε την α΄θέση στον εθνικό τελικό διαγωνισμό του προγράμματος «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» Social Innovation Relay (SIR) στις 15/6/2016 και ως εκ τούτου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό Διαγωνισμό του SIR, ο οποίος θα διεξαχθεί διαδικτυακά σήμερα, 23 Ιουνίου 2016.

Η beLIVE θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες καλύτερες κοινωνικές επιχειρήσεις της Ιαπωνίας, Σλοβακίας, Σιγκαπούρης, Ρουμανίας, Δημοκρατίας της Τσεχίας, Ισπανίας, Βουλγαρίας, Ολλανδίας και Ουγγαρίας.

Το προϊόν της beLIVE είναι μία σύμπραξη εφαρμογής και καινοτόμου εξωτερικής συσκευής αποστολής μηνύματος κινδύνου. Μόλις νιώσεις κίνδυνο και φόβο, πάτα το κουμπί της ειδικής συσκευής, 10 άτομα της επιλογής σου λαμβάνουν ΑΜΕΣΩΣ στα κινητά τους α) ένα μήνυμα SOS και β) τις γεωγραφικές σου συντεταγμένες και σπεύδουν να σε βοηθήσουν. Στόχος η επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος: της έκθεσης στον κίνδυνο των ευπαθών ομάδων, τυφλών, κωφαλάλων, αναπήρων αλλά και του καθένα από εμάς

Τα μέλη της beLIVE τα οποία εκπροσώπησαν το Α΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού στον εθνικό τελικό διαγωνισμό του SIR στις 15/6/2016 και κατέκτησαν την α΄θέση είναι οι μαθήτριες της β΄λυκείου: Αικατερίνη Σταθακάρου-Δ/ντρια Παραγωγής, Πηνελόπη Στεργίου-Δ/ντρια Έρευνας και Ανάπτυξης, Αναστασία Γεωργιάδου-Δ/ντρια Κοινωνικής Ευθύνης και Ελευθερία Δημοπούλου-Υπ/ντρια Marketing και Καλυψώ-Σοφία Σδράλη-Δ/ντρια Δημοσίων Σχέσεων.

Υπεύθυνη καθηγήτρια της beLIVE είναι η κ. Αγγελική Ζήση, υπεύθυνη των προγραμμάτων του Junior Achievement για το Α΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, Υπεύθυνη επιχειρηματικότητας των Αρσακείων Σχολείων και National Trainer του Junior Achievement.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις