Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ομάδα AMANDA στους τελικούς του Microsoft Imagine Cup στο Σιάτλ

Ο 14ος τελικός του μεγάλου φοιτητικού διαγωνισμού καινοτομίας και τεχνολογίας Imagine Cup της Microsoft θα πραγματοποιηθεί στο Σιάτλ μεταξύ 26 – 29 Ιουλίου με 35 εθνικές συμμετοχές απ΄όλο τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο και κατέληξε σε πάνω από 150 ομάδες να συμμετέχουν στον παγκόσμιο ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, με στελέχη της Microsoft στα κεντρικά γραφεία να κάνουν την τελική επιλογή των 35 ομάδων.

Τρεις κατηγορίες συμμετοχής είναι: Παιχνίδια, Καινοτομία και «Πολίτες του Κόσμου», με την Ελλάδα και την Κύπρο να συμμετέχει στην τρίτη κατηγορία «Πολίτες του Κόσμου».

Η ομάδα φοιτητών AMANDA από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, είναι μια από τις 35 ομάδες που θα διεκδικήσουν τη πρωτιά στην κατηγορία τους και το έπαθλο των 50.000 δολαρίων. Στο τέλος μια ομάδα θα κερδίσει μια συνάντηση mentoring με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella.

AMANDAΗ ομάδα AMANDA δημιούργησε μια τεχνολογική πλατφόρμα, ένα μουσείο συναισθημάτων, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό παρενεργειών του σχολικού εκφοβισμού στην συμπεριφορά των παιδιών κάτω από την επίβλεψη ειδικών ψυχολόγων, αλλά και τη αντιμετώπισή τους. Η βάση της πλατφόρμας είναι το Smartphone αλλά και ένα περιβάλλον Virtual Reality.

Στην ίδια κατηγορία συμμετέχει και η ομάδα DermaTrack απο την Κύπρο η οποία ανέπτυξε μια εφαρμογή που ελέγχει τα δερματικά στίγματα και προειδοποιεί για πιθανότητα κακοήθειας για την πρόληψη του μελανώματος.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες ομάδες σε όλες τις κατηγορίες εδώ.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις