Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι GAEA, EΨΑ, EΖΑ, Taxibeat και Incelligent στο Χ.Α.

Τις εταιρείες GAEA, EΨΑ, EΖΑ, Taxibeat και Incelligent υποδέχθηκε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελετή Λήξης της Συνεδρίασής του.

Οι τελετές Έναρξης και Λήξης της συνεδρίασης αποσκοπούν στην προβολή των επιχειρήσεων σε ευρύ κοινό συμμετεχόντων της αγοράς. Στόχος είναι η παρουσίαση εταιρειών και της επιχειρηματικής και επενδυτικής τους ιδέας γενικότερα.

Οι εταιρείες GAEA, EΨΑ, EΖΑ, Taxibeat και Incelligent έχουν περιληφθεί και προβληθεί σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ και σχετική εκδήλωση με τίτλο “Greek Crisis Success Stories του Greek Liberties Monitor και του Friedrich Naumann Foundation.

Ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης CEO της GAEA αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάπτυξη που έχει η εταιρεία και το ελληνικό λάδι υψηλής ποιότητας, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού και ειδικά σε αυτή της Αμερικής, αλλά και τα προϊόντα με βάση την ελιά και οι ίδιες οι ελιές σαν σνακ ενώ θα δοθεί έμφαση και στην ελληνική αγορά.
Το κόστος του χρήματος στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αλλά και τα πάμπολα εμπόδια που βάζει το κράτος είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα για την εταιρεία. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο θέμα της ελιάς καλαμών, η οποία έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό, όπου η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης βάζει εμπόδια και σε όποια άλλη ελληνική επιχείρηση θέλει να προωθήσει προϊόντα με αυτή τη ποικιλία αν δεν προέρχεται από τη περιοχή της Μεσσηνίας.

ο κ. Μιχάλης Τσαούτος Γενικός Διευθυντής της EΨΑ, ανέφερε ότι η ποιότητα είναι το μεγάλο σημείο διαφοροποίησης των ελληνικών αναψυκτικών σε σχέση με τον ξένο ανταγωνισμό, όπως για παράδειγμα η ποιότητα του νερού αλλά και η περιεκτικότητα σε φυσικό χυμό. Η αγορά των αναψυκτικών στα χρόνια της κρίσης έχει πέσει 30%-40% στην Ελλάδα, αλλά αυτό το γεγονός επηρεάζει περισσότερο τις εταιρείες με τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς, ενώ θα δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη των πωλήσεων στο εξωτερικό.

ο κ. Αθανάσιος Συριανός Πρόεδρος & CEO της EΖΑ, έβγαλε ειδήσεις μια και η εταιρεία ετοιμάζει μια νέα γραμμή παραγωγής, με μεγάλη επένδυση, και θα μπει στην αγορά των αναψυκτικών ενώ στοχεύει πάντα μεγάλες αγορές του εξωτερικού, έχοντας μάλιστα ένα μεγάλο deal στα σκαριά στην Ισπανία.

ο κ. Νίκος Δρανδάκης CEO της Taxibeat αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας να γίνει ο βασικός μεταφορικός ιστός των μεγάλων πόλεων για μεταφορά ανθρώπων και αντικειμένων ενώ τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι μέσα στα μελλοντικά πλάνα της Taxibeat.

ο κ. Βασίλης Κουλούρης Εμπορικός Διευθυντής της Incelligent παρουσίασε το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν μεγάλα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και εταιρείες όπως η SAP για το μοντέλο αναλύσεων και προβλέψεων με βάση τα Big Data που έχει αναπτύξει η εταιρεία.

Τέλος, η είσοδος στο Χρηματιστήριο δεν είναι στα κοντινά πλάνα και των πέντε εταιρειών οι οποίες θα βασιστούν σε χρηματοδοτήσεις μέσω ιδιωτών επενδυτών και κεφαλαίων ή και σε άλλες πηγές.

Λήξη Χρηματιστηρίου Αθηνών 20 Ιουλίου

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις