Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Zoziο «σήκωσε» 4 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη AI logistics για βιομηχανίες

Η γαλλική Startup επιτρέπει στους πελάτες της να βελτιστοποιούν τη ροή εργασιών των εργοστασίων τους, συλλέγοντας, οπτικοποιώντας και αναλύοντας δεδομένα πεδίου σε πραγματικό χρόνο εντός και εκτός του βιομηχανικού χώρου

Χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Zozio σε έναν γύρο που πραγματοποιήθηκε υπό την ηγεσία της Capricorn Partners και συμμετείχαν η Industrya και το The Faktory Fund.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από την Startup με έδρα το Παρίσι προκειμένου- να επεκταθεί διεθνώς καθώς και να τριπλασιάσει το εργατικό δυναμικό με στόχο να αναπτύξει περαιτέρω τις υπηρεσίες της. Η γαλλική Startup – που ιδρύθηκε το 2019 από τους Bastien Triclot και Fabrice Jutteau –  έχει αναπτύξει μια ιδιόκτητη πλατφόρμα με λύσεις predictive logistics για ανερχόμενες βιομηχανίες.

Η Zozio επιτρέπει στους πελάτες της να βελτιστοποιούν τη ροή εργασιών των εργοστασίων τους, συλλέγοντας, οπτικοποιώντας και αναλύοντας δεδομένα πεδίου σε πραγματικό χρόνο εντός και εκτός του βιομηχανικού χώρου. Ο τεχνικός χειριστής απαλλάσσεται έτσι από χειροκίνητες, επαναλαμβανόμενες εργασίες, ενώ ο επιχειρησιακός διευθυντής αναλαμβάνει τη λήψη αποτελεσματικότερων αποφάσεων για τον υλικοτεχνικό σχεδιασμό της παραγωγικής διαδικασίας.

Η εταιρεία συνεργάζεται επί του παρόντος με εταιρείες όπως η L’Oréal, η Saint-Gobain, η Renault και η Daher.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις