Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Salesforce: Εξαγορά της Quip έναντι 582 εκατ. δολαρίων

Την εξαγορά της Quip ανακοίνωσε η Salesforce έναντι 582 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου για smartphone, η οποία είναι σχετικά άγνωστη αλλά ο συνιδρυτής της και  CEO της εταιρείας Bret Taylor είναι γνωστός στην Silicon Valley από τη θητεία του ως Επικεφαλής Τεχνολογίας του Facebook και τη συνδημιουργία των Google Maps. Μάλιστα είναι ο ”ένοχος” πίσω από το γνωστό ”Like”.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 από τους Bret Taylor και Kevin Gibbs. Ο Taylor θεωρεί ότι η εποχή που το Office ήταν το standard πλέον έχει τελειώσει και πιστεύει ότι το μέλλον ανήκει στην Quip.

Οι ιδρυτές του Quip, Bret Taylor και Kevin Gibbs
Οι ιδρυτές του Quip, Bret Taylor και Kevin Gibbs

Με την εξαγορά αυτή φαίνεται ότι η Salesforce έχει κατά νου να χτυπήσει τη Microsoft και τη Google στον τομέα επεξεργασίας κειμένου. Να υπενθυμιστεί ότι η Salesforce είχε επίσης ενδιαφερθεί για την εξαγορά του LinkedIn αλλά τελικά κέρδισε την δημοπρασία η Microsoft. Επιπλέον, ένα χρόνο νωρίτερα η Microsoft είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την Salesforce έναντι 55 δισ. δολαρίων χωρίς επιτυχία, καθώς η Salesforce ήθελε τουλάχιστον 70 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις