Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Athlenda και Quantimetrica οι νικητές του Athens Pirate Summit

Ο ελληνικός τελικός του Pirate Summit πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο The Cube και διοργανώθηκε από το The Cube Athens και το Found.ation. Νικήτριες αναδείχθηκαν οι ομάδες Athlenda και Quantimetrica ενώ στην τρίτη θέση ήρθε το Hopwave. Οι δύο πρώτες ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Pirate Summit που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Σεπτεμβρίου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σταύρος Μεσσίνης του The Cube ενώ ακολούθησε συζήτηση με τον Todd Beauchamp, Πρόεδρο της In2Technologies και πρώην διευθυντή του Apple Acoustic Lab.

Ο Todd Beauchamp αποτελούσε και μέλος της κριτικής επιτροπής. Μαζί του στην κριτική επιτροπή βρισκόντουσαν οι Στέφανος Βασδέκης και Γιάννης Νούσης της Travelmyth, Γιώργος Δράκογλου της Seek4parts, Γιάννης Σκλάβος από το Found.ation και Δημήτρης Πόγκας.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των ομάδων: MEV, Quantimetrica, Hopwave, Sportalised, Hot Potato, Darwin, Athlenda.

Το ελληνικό εισιτήριο για το μεγάλο European Pirate Summit

Οι ομάδες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους μέσα σε 7 λεπτά, ενώ είχαν στη διάθεσή τους να απαντήσουν σε ερωτήσεις άλλα 2 λεπτά.

13879211_10154234715852626_2239079443086953152_n

To Pirate Summit αποτελεί μια ετήσια εκδήλωση που προσελκύει ιδρυτές κι επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Την παράσταση έκλεψε η Athlenda του Λάζαρου Παπαδόπουλου με την πλατφόρμα του για συνδυασμό scouting και κοινωνικής δικτύωσης. Η Athlenda συνδέει αθλητές και παράγοντες δίνοντας έτσι ίσες ευκαιρίες σε όλους. H Quantimetrica των Γιάννη και Δήμου Δουμένη εξειδικεύεται σε λύσεις με τη χρήση ήχου για το IoT (Internet of Things), συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων λύσεων λογισμικού και hardware για τηλεπικοινωνίες και εφαρμογές μηχανολογίας.

Οι εκπρόσωποι των δύο νικήτριων ομάδων: Λάζαρος Παπαδόπουλος-Athlenda και Δημοσθένης Γουμένης-Quantimetrica
Οι εκπρόσωποι των δύο νικήτριων ομάδων: Λάζαρος Παπαδόπουλος-Athlenda και Δημοσθένης Γουμένης-Quantimetrica

Οι υπόλοιπες Startup που συμμετείχαν στο Athens Pirate Summit:

Hopwave: Το Hopwave που απέσπασε την τρίτη θέση αποτελεί μια εφαρμογή η οποία προσφέρει πρόσβαση σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας μέσω κρατήσεων θέσεων σε μικρά εκδρομικά πλοία.

MEV: Το MEV (Municipality Electronic Village) του Γιώργου Παπατριανταφύλλου αποτελεί ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ενώνει τους πολίτες του Δήμου Ηλιούπολης. Σκοπός είναι η δικτύωση μεταξύ των δημοτών της Ηλιούπολης προκειμένου να υλοποιήσουν δράσεις από κοινού και να υποδείξουν στη Δημοτική Αρχή ζητήματα που θα ήθελαν να επιλύσουν.

Darwin: Διαφημιστική εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της προώθησης, του branding και στον ευρύτερο χώρο του σύγχρονου marketing & της επικοινωνίας.

Sportalized: Εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης. για τους λάτρεις του τρεξίματος (και γενικότερα των σπορ) για να μην τρέχετε ποτέ ξανά μόνοι σας.

Hot Potato: Marketing Agency με εξειδίκευση στις social media marketing campaigns.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις