Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deliveroo: 275 εκατ. δολ. Series E μετά απο μεγάλη παγκόσμια ανάπτυξη

Η Deliveroo είναι μια παγκόσμια υπηρεσία παραγγελίας και παράδοσης γευμάτων εστιατορίων στο σπίτι και στο γραφείο, ιδρύθηκε το 2012 στο Λονδίνο, και απο τότε μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει μια εντυπωσιακή ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε 84 πόλεις σε 12 χώρες.

Απο την τελευταία χρηματοδότηση, 100 εκατ. Series D, τον περασμένο Νοέμβριο κατάφερε ανάπτυξη 400% και κερδοφορία σε πολλές πόλεις που δραστηριοποιείται ενω ξεκίνησε λειτουργία σε 29 νέες πόλεις, με 9.000 νέες συνεργασίες με εστιατόρια και προσέλαβε 6.500 οδηγούς δικύκλων.

Στη νέα χρηματοδότηση 275 εκατ. δολ. ηγούνται οι Bridgepoint, DST Global και General Catalyst (οι δυο τελευταίοι είναι ήδη επενδυτές) ενώ συμμετείχε και η Greenoaks Capital. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι στην Deliveroo συμμετέχει ήδη και η Index Ventures απο τον πρώτο και τρίτο γύρο χρηματοδότησης.

Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη σε νέες πόλεις αλλά και με νέα προϊόντα όπως για παράδειγμα πρωινό, γρήγορο φαγητό, οινοπνευματώδη, εταιρικές παραγγελίες αλλά και παράδοση Πίτσας.

Επίσης θα επεκταθεί και η ενδιαφέρουσα υπηρεσία RooBox η οποία προσφέρει απομακρυσμένες, πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, σε επιλεγμένες επιχειρήσεις – εστιατόρια έτσι ώστε να καλύψουν μια νέα περιοχή χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη επένδυση απο πλευράς εστιατορίων, μέσω του δικτύου της Deliveroo φυσικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις