Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Walmart εξαγοράζει την νεοσύστατη Jet.com για 3 δισ. δολάρια

Τη νεοσύστατη Jet.com πρόκειται να εξαγοράσει η Walmart έναντι 3 δισ. δολαρίων σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Η Jet.com έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 820 εκατ. δολαρίων και χαρακτηρίζεται από τις διαφορετικές προτάσεις που παρέχει στους αγοραστές και προσφέρει ένα διαφορετικό μοντέλο επιβράβευσης αγορών.

Η επισφράγιση της συμφωνίας θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου. Η προηγούμενη ήταν η εξαγορά της Zulily έναντι 2,4 δισ. δολαρίων στην QVC.  Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

Τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart  θα αναλάβει για τουλάχιστον δύο χρόνια ο Συνιδρυτής και CEO της Jet.com, Marc Lore. Ο Marc Lore προηγουμένως είχε ιδρύσει τη Diapers.com, η οποία εξαγοράστηκε αργότερα από την Amazon.

Με τη συμφωνία αυτή η Walmart ευελπιστεί να κλείσει το κενό με την Amazon. Για το 2015 οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της Walmart ανήλθαν σε 14 δισ. δολάρια έναντι 99 δισ. δολάρια του Amazon. Τον Ιούλιο του 2016 οι πωλήσεις της Jet.com αυξήθηκαν 168%, ενώ για το ίδιο διάστημα η Walmart σημείωσε αύξηση 30%, σύμφωνα με στοιχεία της Slice Intelligence.

Η αξίας της Jet.com, η οποία μετρά λιγότερα από δύο χρόνια ζωής, εκτιμάται στα 1,6 δισ. δολάρια ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι κεδροφόρα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις