Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξαγορά εταιρείας ΑI από την Apple έναντι 200 εκατ. δολαρίων

Με μια νέα εξαγορά πλούτισε η Apple το portofolio της. Η γνωστή εταιρεία εξαγόρασε την startup Turi, μια εταιρεία μάθησης υπολογιστών, μια υποκατηγορία της Τεχνητής Νοημοσύνης – AI,  έναντι 200 εκατ. δολαρίων. Ακόμη δεν είναι γνωστό τι έχει στο μυαλό της η Apple με αυτή την εξαγορά, αλλά είναι πολύ πιθανό απλά να θέλει να δημιουργήσει ακόμη πιο έξυπνες εφαρμογές ή να βελτιώσει την εφαρμογή Siri.

Η Turi έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης που πρόσφατα εξαγοράστηκαν από την Apple (VocalIQ, Emotient, and Perceptio). Με τις εξαγορές αυτού του είδους η Apple θα προσθέσει ένα ακόμη ατού στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την Google, την Amazon και το Facebook, στον συγκεκριμένο τομέα.

Η Turi ιδρύθηκε από τον Καθηγητή Carlos Guestrin το 2009. Η εταιρεία δίνει στους developers την δυνατότητα να δημιουργήσουν εφαρμογές με δυνατότητες υπολογιστικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. Μερικά από τα πιο γνωστά της προϊόντα είναι τα Turi Machine Learning Platform, GraphLab Create, Turi Distributed και Turi Predictive Services, τα οποία βοηθούν μικρούς και μεσαίους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα τα δεδομένα τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις