Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Flex: 1 εκατ. δολ. για το “νέο” ταμπόν

Η Flex, εταιρεία που κατασκευάζει ένα εναλλακτικό του ταμπόν και του «κύπελου» κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. δολαρίων και να εξαγοράσει και την Softcup! Το ποσό της εξαγοράς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Η Flex κατασκευάζει εμμηνορροϊκούς δίσκους, οι οποίοι αν και μοιάζουν στη χρήση με τα ταμπόν και τα κυπελλάκια καθώς εισέρχονται στον γυναικείο κόλπο όπως τα προαναφερθέντα αλλά μπορεί να παραμείνει και στη διάρκεια του σεξ.

Ανάμεσα στους επενδυτές βρίσκονται οι Y Combinator, Amplify.LA και διάφορες άλλες επενδυτικές. Να σημειωθεί ότι η Softcup αποτελούσε αντίπαλο της Flex και κατασκευάζει εμμηνορροϊκά κυπελάκια.

Σύμφωνα με την Flex οι δίσκοι είναι εντελώς ακίνδυνοι σε σχέση με τα ταμπόν που ενέχουν τον σπάνιο κίνδυνο του τοξικού σοκ, καθώς κατασκευάζονται από υποαλλεργικό υλικό χωρίς λάτεξ ή σιλικόνη. Αν και το κόστος τους είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τα κυπελλάκια που καθαρίζονται και επαναχρησιμοποιούνται, το ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια του σεξ τα κάνει πολύ θελκτικά.

Η Flex μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 250 εκατομμύρια εμμηνορροϊκούς δίσκους και φαίνεται να ανταγωνίζεται τα καπελάκια παρά την υψηλότερη τιμή τους. Η Flex Έχει ήδη λάβει την έγκριση του Οργανισμού Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) των ΗΠΑ.

O Lauren Schultem, CEO και Ιδρυτής της εταιρείας δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι οι επενδυτές αντιλαμβάνονται τη σημασία της γυναικείας υγιεινής, η οποία δεν αποτελεί πλέον μία εξειδικευμένη αγορά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις