Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

COSMOTE: 70% των χρηστών μπήκαν στο Facebook το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Σύμφωνα με στοιχεία της COSMOTE, από 13 έως και 15 Αυγούστου, η κίνηση mobile data στα δίκτυά της ξεπέρασε τα 475 terabytes, από τα οποία 30% περίπου κινήθηκαν μέσω δικτύων 4G και 4G+, σημειώνοντας αύξηση 342% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά από την 1ηΑυγούστου, η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 2,1 petabytes (1 petabyte=1000 terabytes), αυξημένη εντυπωσιακά, κατά 60% από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Φέτος, οι Έλληνες και ξένοι εκδρομείς του Αυγούστου φαίνεται να επέλεξαν τόσο τα νησιά, όσο και δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι νησιωτικές περιοχές με την μεγαλύτερη αύξηση κίνησης είναι οι Σποράδες (+100%), η Ζάκυνθος (+87%), η Κέρκυρα (+80%), η Λήμνος & Άγιος Ευστράτιος (+78%) και η Αμοργός – Αστυπάλαια & Μικρές Κυκλάδες (+70%). Η Πιερία (+70%), η Νέα Καλλικράτεια & τα Νέα Μουδανιά (+66%) και η περιοχή της Κασσάνδρειας & Δυτικής Σιθωνίας (+61%) ήταν αντίστοιχα οι ηπειρωτικές περιοχές με την μεγαλύτερη αύξηση κίνησης. Με αύξηση περίπου 50% στην κίνηση data ακολουθούν Καβάλα, Πήλιο και Ηλεία.
Βάσει στοιχείων roaming, οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες προέρχονται από την Γερμανία και την Ιταλία, ενώ ακολουθούν Αγγλία, Γαλλία, Πολωνία και Ρουμανία.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο της κίνησης data από 1/8 έως και 15/8, το 28% καταναλώθηκε στο Facebook, 21% στο web browsing και το 17% στο YouTube, ενώ αξζει να σημειωθεί ότι το 70% του συνόλου των ενεργών χρηστών data χρησιμοποίησαν το Facebook.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις