Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το ΕΚΕΤΑ στους 16 φιναλίστ του Innovation Radar

Στους 16 φιναλίστ του Innovation Radar πέρασε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στην κατηγορία ΤΠΕ για την Κοινωνία. Το ΕΚΕΤΑ ήταν υποψήφιο με ακόμη 39 ακόμη ιδρύματα στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανάδειξη της καλύτερης καινοτομικής ιδέας από έργα ICT που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού, η οποία συγκέντρωσε 28.000 ψήφους και οποία ανέδειξε και τους 16 φιναλίστ πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο. Οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ιδέα. Οι 16 φιναλίστ που επιλέχθηκαν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν pitching της ιδέας τους στον τελικό του Innovation Radar. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα.

Η κριτική επιτροπή θα αποφασίσει για ένα νικητή σε καθεμία από τις 4 κατηγορίες: Βιομηχανική & Καταλυτική Τεχνολογία (Industrial & Enabling Tech), Άριστη Επιστήμη (Excellent Science), ΤΠΕ για την Κοινωνία (ICT for Society) και Ορίζοντας 2020 Καινοτόμος ΤΠΕ (Horizon 2020 ICT Innovator).  Ένας από αυτούς θα λάβει το γενικό βραβείο του Innovation Radar για το 2016. Ο γενικός νικητής θα παρουσιάσει την ιδέα του σε ένα πρόγραμμα του Euronews.

Εκτός του ΕΚΕΤΑ, οι υπόλοιποι φιναλίστ είναι:

  • Στην κατηγορία Βιομηχανικής & Καταλυτικής Τεχνολογίας: APIS, Institute for Artificial Intelligence, Ontotext και University of Le Mans.
  • Στην κατηγορία Άριστης Επιστήμης: Cybertonica, Fraunhofer ITWM, Intrinsic ID, Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati.
  • Στην κατηγορία ΤΠΕ για την Κοινωνία: Marlo AS, mHealth Technologies, Net7 SRL
  • Στην κατηγορία Ορίζοντας 2020 Καινοτόμος ΤΠΕ: Brainstorm, IHP, Realeyes, SECO
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις