Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πρόσθετη χρηματοδότηση για την “πολυτιμότερη” Startup της Nοτιανατολικής Ασίας

Πρόσθετη χρηματοδότηση κατάφερε να εξασφαλίσει η Garena. Η εταιρεία Gaming που θεωρείται η πιο πολύτιμη τεχνολογική Startup της Νοτιανατολικής Ασίας εξασφάλισε χρηματοδότηση από την SeaTown Holdings, θυγατρική του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Σιγκαπούρης, και του Mistletoe, ενός επενδυτικού ταμείου με έδρα την Ιαπωνία που ανήκει στον Taizo Son, ο αδερφός του οποίου είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην SoftBank και της Ινδονησιακής GDP Venture.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε ούτε το ποσό που εξασφάλισε ούτε και την αξιολόγησή της μετά τη νέα χρηματοδότηση. Η τελευταία αξιολόγηση της εταιρείας μετά την εξασφάλιση 170 εκατ. δολαρίων τον Μάρτιο ήταν στα 3,75 δισ. δολάρια.

Παρόλο που η εταιρεία έγινε γνωστή για τα προϊόντα της στον τομέα του gaming, διαθέτει μια υπηρεσία πληρωμών, την AirPay και μια εφαρμογή social commerce, την Shopee.  Τα έσοδα της εταιρείας για το περασμένο έτος ανήλθαν στα 300 εκατ. δολάρια.

Βλέπουμε ότι η Garena εστιάζει στον τομέα του Social Commerce και των Πληρωμών, δύο τομείς που γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση στην περιοχή της νοτιανατολικής Ασίας, όπου έχουν μεγάλες βλέψεις γίγαντες όπως το Facebook και η Alibaba. Όχι άδικα βέβαια αφού η περιοχή αριθμεί 600 εκατ. καταναλωτές και βλέπει αυξανόμενες πωλήσεις στον τομέα των smartphone.

Forrest Li _
Ο Forrest Li, Ιδρυτής, Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Garena.

Ο Forrest Li, Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Garena καλωσόρισε τους νέους επενδυτές και δήλωσε: “Καλωσορίζουμε με υπερηφάνεια στη Garena τρεις από τους πιο αξιοσέβαστες επενδυτικές επιχειρήσεις. Οι ιδέες και οι διασυνδέσεις του στην περιοχή θα στηρίξουν και θα επιταχύνουν την αποστολή μας να ‘συνδέσουμε τις τελείες’ για τους πελάτες μας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις