Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα μέλη στην “οικογένεια” της Endeavor

Μεταξύ 7 και 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη η 66η ειδική εκδήλωση επιλογής της Endeavor για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της.

Οι συνεντεύξεις για την αξιολόγηση έγιναν στο γήπεδο Fenway Park των Boston Red Sox και επιλέχθηκαν 34 επιχειρηματίες από 12 χώρες.

Η Endeavor είναι ένας παγκόσμιος επιχειρηματικός επιταχυντής ο οποίος προσφέρει πολλαπλά εφόδια στις Startups που επιλέγει με αυστηρά κριτήρια για γρήγορη ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις επιστρέφουν ένα  μέρος των κερδών τους ή μετοχές στην Endeavor έτσι ώστε να υποστηρίξει τις νέες επιχειρηματικές γενιές μια και πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1.366 επιχειρηματίες και 839 εταιρείες στο δίκτυο από 25 χώρες και μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί πολλές θέσεις εργασίας και δισ. δολ. σε επιχειρηματικά έσοδα.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα στο δίκτυο συμμετέχουν 14+2 εταιρείες και από το 2012 είδαν αύξηση στους τζίρους τους ενώ πήραν συνολικά 40 εκατ. ευρώ από επενδυτές.

Οι ελληνικές εταιρείες περιλαμβάνουν τις: Green Cola Company, Think Digital Group, Παπαδημητρίου X.K. ΑΒΕΤ, Blueground, Hellas Direct, HotelBrain, Insurance Market, Ergon, Brainbox, Tripsta, Frezyderm, Avocarrot, Workable, Sychem.

Τα νέα μέλη από την Ελλάδα

O Νικόλας και Αλέξανδρος Χριστοδούλου, του  CHB Group, μια μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας φρούτων με ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως χυμοί, κονσέρβες, παγωτά, συμπυκνώματα φρούτων, αιθέρια έλαια κ.α.. Η εταιρεία συνεργάζεται με 3.000 Έλληνες παραγωγούς και στοχεύει μερίδιο από την τεράστια παγκόσμια αγορά επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών η οποία αγγίζει τα 274 δισ. δολ.

Ο Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής της Forky είναι η δεύτερη ελληνική εταιρεία η οποία προσφέρει on-demand ποιοτικό μενού με γρήγορη παράδοση στο σπίτι ή στο γραφείο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις