Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αγοράστε ένα Tesla με ένα Bitcoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι είναι πλέον δυνατή η αγορά οχημάτων Tesla στις ΗΠΑ με Bitcoin.

Με ένα Tweet ο Elon Musk, o “Technoking” της Tesla, όπως ο ίδιος αυτοανακηρύχθηκε σε επίσημα έγγραφα μάλιστα, ανακοίνωσε χθες ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές Tesla μπορούν πλέον να αγοράσουν το αυτοκίνητο τους πληρώνοντας με Bitcoin. Η αναμενόμενη αυτή κίνηση έρχεται περίπου ένα μήνα μετά την επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων της Tesla σε Bitcoins.

Στην σχετική σελίδα υποστήριξης της Tesla υπάρχουν οδηγίες για το πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο με Bitcoin, με την δυνατότητα αυτή να προσφέρεται αρχικά στις Η.Π.Α. και αργότερα μέσα στο έτος και στην Ευρώπη. Όπως ανέφερε ο Musk η Tesla χρησιμοποιεί δικό της Open Source λογισμικό για τις πληρωμές ενώ η εταιρεία λειτουργεί η ίδια Bitcoin nodes.

O Elon Musk τους τελευταίους μήνες είναι εξαιρετικά ενεργός στα κρυπτονομίσματα, ένας από τους λίγους CEΟ παγκοσμίως που προχωρούν σε μια τέτοια “αμφιλεγόμενη¨ κίνηση, μια και τα κρυπτονομίσματα είναι μια απειλή για το υπάρχον χρηματοοικονομικό σύστημα, έχουν τεράστια μεταβλητότητα στην άξια τους και επίσης τεράστιο περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο μια και οι υπολογιστές (nodes) που υποστηρίζουν το δίκτυο blockchain και τις συναλλαγές καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας καθημερινά.
Ethereum και Dogecoin είναι τα άλλα δυο κρυπτονομίσματα που έχει αναφερθεί δημοσίως με Tweets ο Elon Musk επηρεάζοντας προφανώς την αξία τους.

Bitcoin και μετοχές της Tesla είδαν τεράστια αύξηση στην αξία τους το τελευταίο εξάμηνο με το Bitcoin να έχει τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο 47.000 ευρώ, όρο περίπου κοστίζουν οι εισαγωγικές εκδόσεις των Model 3 και Model Y.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις