Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η γερμανική Scaleup LeanIX εξαγοράζει την κροατική Startup Cleanshelf

Η λύση εταιρικής διαφάνειας IT και digital transformation της LeanIX γίνεται ακόμα πιο ολοκληρωμένη.

Η LeanIX αναφέρεται και σαν το Google Maps της εταιρικής αρχιτεκτονικής IT και ιδρύθηκε το 2012 στην Βόνη της Γερμανίας. Από τότε μέχρι σήμερα έχει εκθετική ανάπτυξη με πάνω 500 μεγάλες εταιρείες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για ολοκληρωμένο σχεδιασμό και έλεγχο των συστημάτων IT αλλά και πως αυτά συνεισφέρουν τα μέγιστα στις επιχειρηματικές αποφάσεις αλλά και την εν γένει λειτουργία της εταιρείας.

Στην LeanIX έχει επενδύσει η Goldman Sachs και η Insight Partners με την εταιρεία να ανακοινώνει σήμερα την εξαγορά της κροατικής Startup Cleanshelf.
Με την ραγδαία ανάπτυξη των υπηρεσιών Sofware as a Service (SaaS) μια τυπική εταιρεία των 800 ατόμων μπορεί να χρησιμοποιεί σήμερα πάνω από 140 διαφορετικές υπηρεσίες SaaS: Απο το Gmail και το Asana μέχρι το Slack και το Airtable. Αντιλαμβάνεται κανείς  ότι εύκολα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος, και ειδικά αυτός των δαπανών, από το τμήμα ΙΤ αλλά και τον CFO.
Η Cleanself έχει διεπαφές με πάνω από 3.000 εφαρμογές και υπηρεσίες SaaS δίνοντας στους διαχειριστές της εταιρείας έναν κεντρικό έλεγχο αλλά και προτάσεις εξοικονόμησης χρημάτων (περίπου 15% τον πρώτο χρόνο) με συγχώνευση υπηρεσιών και αλλαγή πλάνων χρήσης.

Η κροατική Cleanself διαχειρίζεται 700 εκατ. δολάρια σε συνδρομές SaaS εκ μέρους των πελατών της, ιδρύθηκε το 2017  και είχε κλείσει πρόσφατα τον Α’ Γ’υρο χρηματοδότησης 8 εκατ. δολαρίων από την βουλγαρική LAUNCHub Ventures.

Η LAUNCHub Ventures έχει επενδύσει πρόσφατα και στην Ferryhopper.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις