Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ποια υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής online είναι κυρίαρχη;

Σίγουρα οι υπηρεσίες streaming music που μας έρχονται πρώτες στο μυαλό είναι το Spotify, η Pandora και το Apple Music. Ο CEO της Spotify, Daniel Ek ανέφερε ότι η υπηρεσία έφτασε τους 40 εκατομμύρια συνδρομητές ενώ η Apple άγγιξε τα 17 εκατομμύρια. Είναι όμως το Spotify η πιο δημοφιλής υπηρεσία;

Σύμφωνα με έρευνα της Ipsos η οποία πραγματοποιήθηκε εκ μέρους της International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) η επι πληρωμή ακρόαση μουσικής online έχει αυξητικές τάσεις σε όλο τον κόσμο και είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις ηλικίες κάτω από τα 25. Ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας 16-24 πληρώνουν συνδρομή για να ακούνε μουσική online.

82% της ομάδας ηλικιών 13-15 ετών ακούνε μουσική από κανάλια αδειοδοτημένα όπως και το 71% των ηλικιών 16-64 ετών.

Βέβαια περίπου το 1/3 χρηστών του Internet σύμφωνα με την έρευνα ακούν μη αδειοδοτημένη μουσική αλλά και το 82% των χρηστών του YouTube.

Αυτό μεταφράζεται σε 820 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι ακούν μουσική καθημερινά μέσω YouTube, κάνοντάς το τη πρώτη υπηρεσία music streaming.

Το YouTube πληρώνει λιγότερα χρήματα για τα δικαιώματα της μουσικής στην IFPI απο το Spotify και άλλες υπηρεσίες επι πληρωμή, μια και υπάρχουν κενά στη διεθνή νομοθεσία τα οποία θεωρούν το YouTube υπηρεσία φιλοξενίας περιεχομένου video και όχι διανομής.
Αν και αυτό το γεγονός θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός για πολλούς, ωστόσο δεν αλλάζει το δεδομένο ότι το YouTube είναι με διαφορά η μεγαλύτερη υπηρεσία μουσικής online.

chartoftheday_5866_online_music_listening_platforms_n

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις