Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εργαστήριο ρομποτικής στα Public με την συνεργασία της blast

Τα Public σε συνεργασία με την εταιρεία blast, ιδρυτής της οποίας είναι ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής ρομποτικής και freelance LEGO designer, μέλος της ομάδας επιστημόνων που συμβάλλει στην ανάπτυξη της ρομποτικής πλατφόρμας LEGO Mindstorms, ξεκινούν μια σειρά εργαστηρίων ρομποτικής.

Όλα ξεκίνησαν με το STEM, ακρωνύμιο για τους όρους  που αντιστοιχούν στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά και πρωτοεμφανίσθηκε το 2001. Τα παιχνίδια STEM σχεδιάστηκαν με γνώμονα αυτή την εκπαιδευτική τάση για να εισαχθούν νέοι τομείς στα πεδία δράσης των παιδιών. Η τάση STEM όντας δυναμική έγινε ακόμα πιο καινοτόμα και δημιουργική με την προσθήκη της Τέχνης (Art). Έτσι δημιουργήθηκε το STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).

Τα εργαστήρια ρομποτικής ξεκινούν από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και κάθε Παρασκευή, με εισηγητή τον Βασίλη Χρυσανθακόπουλο και την ομάδα ειδικών της blast, στο κατάστημα Public στο The Mall Athens. Όλα τα sessions απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 16 ετών και έχουν διάρκεια 2 ώρες. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο εδώ.

Τα εργαστήρια χωρίζονται σε 3 θεματικές:
– Στα μαθήματα blast robotics design, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms και πλήθος τεχνικών εργαλείων, κατασκευών και τεχνολογικών υλικών, τα παιδιά καλούνται να δράσουν απολύτως μεθοδικά και ομαδικά προκειμένου να αναλύσουν και να δώσουν τεκμηριωμένες λύσεις σε αποστολές υψηλής πολυπλοκότητας.

– Στο blast architecture, τα παιδιά, δουλεύοντας ομαδικά, θα δημιουργήσουν αντικείμενα, κτίρια και πόλεις με βάση ένα σενάριο. Χρησιμοποιώντας το σετ LEGO Architecture Studio και άλλα τουβλάκια LEGO, θα χτίσουν, θα βελτιώσουν τις κατασκευές τους, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συνδυάσουν γνώσεις αρχιτεκτονικής, αισθητικής, μηχανικής.

– Στο blast robot sumo, τα παιδιά καλούνται να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν αυτόνομα ρομπότ παλαιστές “sumo”, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms. Το διαγωνιστικό σκέλος του κάθε session θα περιλαμβάνει και ανοιχτούς για το κοινό αγώνες, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει με το δικό του ρομπότ!

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τις 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή του μήνα στις 18.30 μέχρι τις 02 Δεκεμβρίου στο κατάστημα Public στο The Mall Athens.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις