Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εργαλείο πληροφόρησης μισθών στελεχών επιχειρήσεων από το LinkedIn

Το LinkedIn παρουσίασε ένα νέο εργαλείο πληροφόρησης για τους μισθούς στελεχών σε διάφορους τομείς και θέσεις. Προς το παρόν καλύπτει τις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά πρόκειται να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο προσεχώς.

Το εργαλείο ονομάζεται LinkedIn Salary και είναι άμεσα προσβάσιμο απ’ όλους μόνο μέσω web αν και δεν αποκλείεται να το δούμε και στα Smartphones στο μέλλον.

Η πληροφόρηση για το μέσο όρο των μισθών στην αγορά εργασίας είναι μια πολύ λογική προσθήκη στις υπηρεσίες του LinkedIn μια και αυτό είναι το κύριο μέσο για το επαγγελματικό προφίλ αλλά και για το ψηφιακό βιογραφικό σχεδόν 500 εκατ. μελών του.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι «ανταποδοτικός» μια και προσφέρεται περιορισμένη πρόσβαση στις πληροφορίες μέχρι ο ενδιαφερόμενος να συνδράμει στο εργαλείο ανώνυμα τα στοιχεία του μισθού του. Μετά από αυτό θα του προσφερθεί πλήρη πρόσβαση για ένα έτος.

Μέχρι στιγμής πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη του LinkedIn έχουν συνεισφέρει στο εργαλείο, κάτι που το κάνει αμέσως μια εξαιρετική πηγή πληροφόρησης με τα δεδομένα να περιλαμβάνουν μπόνους, μετοχές κ.α. κάτι που δεν έχει ο ανταγωνισμός, ο οποίος όμως προσφέρει και αξιολογήσεις για τις επιχειρήσεις.

Προσφέρονται αρκετοί παράμετροι αναζητήσεων, ανάλογα τη πόλη, την εταιρεία, την εμπειρία, την θέση κ.α. σε βάθος χρόνου 12 μηνών μάλιστα ενώ ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το LinkedIn, και το κάνει μέσω υπολογιστικής μάθησης μάλιστα, είναι να ομογενοποιήσει τους τίτλους εργασίας μια και μπορεί διάφοροι τίτλοι να αποδίδονται σε μια συγκεκριμένη θέση.

Υπάρχουν αρκετές Startups και αντίστοιχα εργαλεία, όπως για παράδειγμα η Glassdoor, η Comparably, η Indeed η οποίες ήδη θα πρέπει να αισθάνονται κάπως άβολα μια και το μεγάλο όπλο του LinkedIn δεν είναι άλλο από την τεράστια βάση μελών του αλλά και η ευκολία με την οποία μπορεί να αναπτύξει μια υπηρεσία σε παγκόσμιο επίπεδο.

LinkedInSalary

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις