Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To πρώτο Data Science Delivery Hub της SAP στην Ελλάδα

To πρώτο παγκοσμίως Data Science Delivery Hub εγκαινίασε η SAP στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Αθήνα, παρουσία σημαντικών στελεχών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με στόχο να ενθαρρύνει την καινοτομία και να επενδύσει σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες δίνοντας τους μια ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν στη χώρα τους, η SAP επέλεξε την Ελλάδα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κέντρου ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων.

Ο τομέας των Big Data αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, που αναμένεται να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι το 2020. Ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων για την αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων στο πλαίσιο της Ψηφιακής Οικονομίας, η SAP επενδύει στο Data Science Delivery Hub, αποσκοπώντας στο να παρέχει συνεχώς καλύτερες λύσεις για τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Επιπλέον, το Data Science Delivery Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο γνώσης και αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών (Big Data) που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Μέσα από την στρατηγική συνεργασία με ακαδημαϊκούς και άλλους παραγωγικούς φορείς και με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων, το Data Science Delivery Hub της SAP έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του, ενώ αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την πρόσληψη νέων στελεχών.

Ο Παύλος Παναγιωτίδης, Manager, Data Science EMEA/APJ/GCN Customer Innovation and Enterprise Platform SAP, ο οποίος ηγείται του Hub μίλησε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για το ρόλο που αναμένεται να παίξει το Data Science Delivery Hub: «Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, παρατηρούμε μία πρωτόγνωρου μεγέθους παραγωγή δεδομένων. Ωστόσο, τα πολλά δεδομένα δεν μεταφράζονται άμεσα και σε χρήσιμη πληροφορία». Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτίδης: «Tο Data Science Delivery Hub της SAP αναλύει σε βάθος τη δομή και τα χαρακτηριστικά των Big Data με στόχο να δημιουργήσει προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να λειτουργούν πιο άμεσα και αποτελεσματικά».

Σχετικά με την επιλογή της Ελλάδας για την εγκατάσταση του Data Science Delivery Hub της SAP, ο κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας, Country Manager, SAP Hellas, Cyprus, Malta σημείωσε: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, η Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσει ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο κεφάλαιο στους χώρους της μηχανικής πληροφοριακών συστημάτων και της ανάλυσης δεδομένων. Με την επιλογή μας αυτή, δηλώνουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στους Έλληνες επιστήμονες και ελπίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στην υποστήριξη της ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις