Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ισπανική τράπεζα BBVA πρώτη προσφέρει άνοιγμα λογαριασμού μέσω Smartphone

H Ισπανική τράπεζα BBVA, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, είναι από τις πρώτες -παραδοσιακές – τράπεζες οι οποίες προσφέρουν άνοιγμα λογαριασμού εξ’ αποστάσεως μέσα σε λίγα λεπτά, στο πρότυπα των FinTech τραπεζών.

Ο ενδιαφερόμενος το μόνο που έχει να κάνει είναι να κατεβάσει την εφαρμογή της τράπεζας και να ακολουθήσει την διαδικασία ταυτοποίησης η οποία έχει δυο στάδια και περιλαμβάνει την αντιστοίχηση της φωτογραφίας μας με αυτή στην ταυτότητα και ακολούθως πραγματοποιείται μια συνομιλία με video με εκπρόσωπο της τράπεζας.

Η τράπεζα έπρεπε να ξεπεράσει διάφορα κανονιστικά πλαίσια για να δώσει στο κοινό την νέα εφαρμογή, με τους νέους πελάτες να μην χρεώνονται για τον λογαριασμό όψεως που ανοίγουν, ενώ παράλληλα λαμβάνουν και μια χρεωστική κάρτα χωρίς συνδρομή.

Οι νόμοι της Ευρωπαϊκής ένωσης οι οποίοι αφορούν τη πρόληψη ξεπλύματος μαύρου χρήματος καθιστούν υποχρεωτική την ταυτοποίηση του εκάστοτε τραπεζικού πελάτη. Οι τράπεζες μέχρι σήμερα κάνουν αυτή την διαδικασία με την φυσική παρουσία του πελάτη στο κατάστημα, με την αποστολή κάποιου courier στο σπίτι του πελάτη για την υπογραφή της αίτησης, είτε με στοιχεία από άλλη τράπεζα που είναι πελάτης.

Αν και η πιστοποίηση μπορεί να γίνει με την αναγνώριση του προσώπου μεταξύ ταυτότητας και selfie, όπως γίνεται στο άνοιγμα λογαριασμού στη αγγλική monese, στις ευρωπαϊκές FinTech και στην BBVA πραγματοποιείται και κλήση video με υπάλληλο της τράπεζας για να εκπληρωθεί πλήρως η απαίτηση του νόμου.

Η Ισπανική τράπεζα παράλληλα με την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας ανακοίνωσε την συνεργασία με τη μεγάλη εταιρεία διαχείρισης πελατών Salesforce με στόχο την βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών καθώς και μια παγκόσμια συνεργασία με την Amazon Web Services.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις