Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις του Startup Safari Athens 18-20 Νοεμβρίου

To Startup Safari είναι μια εκδήλωση που ανοίγει τις πόρτες στο κοινό και τους ενδιαφερόμενους νέους επιχειρηματίες σε όλο σχεδόν το Οικοσύστημα Startups της Αθήνας και θα τρέξει στο τέλος της εβδομάδας σε πολλά μέρη.

Η διοργάνωση ξεκίνησε από το Βερολίνο το 2012, επεκτάθηκε σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις και στην Αθήνα.

Στους χώρους, egg (enter•grow•go), Orange Grove, Found.ation, Romantso, The Cube, K44, In*vent, StarTech Ventures, BeerLab, Yoleni’s, Innovathens, THEA αλλά και στα γραφεία του TaxiBeat μπορούν να βρεθούν όσοι επιθυμούν να μάθουν, να δικτυωθούν και να επικοινωνήσουν με τους παίκτες του οικοσυστήματος.

Προκειμένου να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις που αξίζει να παρακολουθήσετε, φυσικά με επίκεντρο τους τομείς Γυναικεία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και FinTech που είναι και οι θεματικές της φετινής διοργάνωσης.

STARTUP_SAFARY_ATHENS_702x336_002

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα και φοβάσαι να τη μοιραστείς; Πώς μπορείς να την προστατεύσεις; Πως μπορείς να την υλοποιήσεις; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στις 12.00 μ.μ. στο Twitter  (twitter chat με hashtag #StartupIdeas).

Η Έλενα Παπαδόπουλου μοιράζεται “Τips for high impact presentations” και θα μας μιλήσει για τη δύναμη της επικοινωνίας και πως αυτή εκφράζεται μέσα από τη δύναμη της παρουσίασης και της επικοινωνίας, 12.00 μ.μ., στο egg (enter•grow•go).

Οpen Doors στη ΘΕΑ (Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας)
Γνωριμία με τη ΘΕΑ και τους μέντορές της: Γιώργο Ζωχιό, Φραγκίσκο Θεοφύλακτο, Ανδρέα Κούκιο, Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο, Δρ. Αντώνη Λιβιεράτο, Στυλιανό Μαγουλά, Παναγιώτη Μαρκαντωνάτο, Βασίλη Μελετιάδη και Κίρκη Σχίζα από κοντά και κλείσε ραντεβού με τους συμβούλους της ΘΕΑ για προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη. Σημειώνεται πως ο νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων στη θερμοκοιτίδα “τρέχει” μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, 17.00 στη ΘΕΑ.

Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στη σκηνή
Γυναίκες επιχειρηματίες και επαγγελματίες της ελληνικής επιχειρηματικότητας συζητούν ζωντανά με το κοινό για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συντονίζει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου17.35, στο egg (enter•grow•go).

Σάββατο 19 Νοεμβρίου

Εκπρόσωποι από την πανεπιστημιακή κοινότητα, τις τράπεζες και επιχειρηματικούς φορείς συζητούν πως η τεχνολογία πλέον διαμορφώνει τον τραπεζικό χώρο. Στη “στρογγυλή” συζήτηση συμμετέχουν ο καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank Σωτήρης Συρμακέζης, ο ιδρυτής του Found.ation Δημήτρη Καλαβρός – Γουσίου και ο ιδρυτής της Parnasse, Σωκράτης Πλούσσας, 12.00, στο Egg.

Το ζητούμενο είναι να είσαι ευτυχισμένος ίσως πρώτα απ’ όλα στο περιβάλλον εργασίας σου. Θα το φανταζόσουν ποτέ ότι η κακή στάση του σώματός σου συνδέεται με εκείνους τους μικρούς ή μεγαλύτερους καβγάδες με συναδέλφους και συνεργάτες; Το ξέρεις ότι αν φας ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας αντί να πιεις τον πέμπτο καφέ της ημέρας αυξάνεται η αποτελεσματικότητά σου κατά 20%; Μάθε πως θα φτάσεις την αποτελεσματικότητα σου στα ύψη με μικρές διορθώσεις στον τρόπο που διατρέφεσαι ζεις και εργάζεσαι και θα δημιουργήσεις τελικά τον πιο επιτυχημένο εαυτό σου, τον πιο ευτυχισμένο εαυτό σου! 14.00, στο Κ44.

Διαχωρίζοντας τις οικονομικές υπηρεσίες
Ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ με σημαντικά ονόματα από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τραπεζικά στελέχη, ανθρώπους από το οικοσύστημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και όχι μόνο. Θα μιλήσουν: ο Καθηγητής Δρ. Γ. Δουκίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank Σωτήρης Συρμακέζης, ο curator του TEDx Athens και συνιδρυτής του Found.ation Δημήτρης Καλαβρός Γουσσίου, ο πρόεδρος των νεοφυών επιχειρήσεων Σωκράτης Πλούσσας ενώ συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς, 12:00 μ.μ. στο egg (enter grow go).

Ο editor-at-large του TechCrunch Europe μέσω Skype δίνει συμβουλές δημοσιότητας. Πώς να την κατακτήσετε; Πώς να καταφέρετε οποιοδήποτε δημοσιογράφο να γράψει για εσάς και την προσπάθειά σας; Ταυτόχρονα, μέσω Skype επίσης, οι Weengs από το Λονδίνο μοιράζονται μαζί μας τα νέα για την εντυπωσιακή χρηματοδότησή τους και μιλούν για την επιτυχία και την… αποτυχία! Η Po.Bu.Ca μέσω της δικής της εμπειρίας έχει συγκεντρώσει και παραθέτει συμβουλές και tips σχετικά με το πώς να βρείτε επενδυτές για την ιδέα σας, 17.00, στο Κ44.

Health 2.0
3 γυναίκες και ένας άνδρας επιχειρηματίες στο χώρο του Health παρουσιάζουν τις εταιρείες τους, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και τις λύσεις που τελικά βρήκαν και εφάρμοσαν, 17.00, στο Found.ation.

Μία συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στον κλάδο της γαστρονομίας και του τουρισμού. Καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου και νέοι επιχειρηματίες απαντούν στην ερώτηση: “Μπορούν να γεννηθούν Startups “εν πλω””; 18.00, στο Yoleni’s Flagship Store.

Tο Chivas θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του “Chivas – The Venture” όπου προσκαλεί τους Έλληνες Startuppers να διεκδικήσουν μέρος χρηματοδότησης $1 εκατ. για την  επιχείρησή τους, 18.00, στο The Cube.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου

Πώς μιλάμε για την Startup μας; Τι θα πει «λεκτικό περιεχόμενο»; Ποιες ιστορίες αξίζει να μοιραστούμε; Πότε δημιουργούμε συναρπαστικές αφηγήσεις; Τι χρειάζεται για να αξιοποιήσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ένα εργαστήριο αφήγησης για το ποιοι είμαστε και τι φέρνουμε στον κόσμο μέσα από τη startup δραστηριότητά μας, 11.00, στο Orange Grove.

Πώς να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας ιδέα στην Ελλάδα; Ομιλία διακεκριμένων επαγγελματιών από διαφορετικούς χώρους της οικονομίας (αγροτική παραγωγή, θεσμικές επενδύσεις – χρηματοδότηση, digital marketing, καινοτόμα προϊόντα), 14.00 στο Yoleni’s Flagship Store.

Οκτώ γυναίκες από αυτές που “δεν άφησαν το όνειρο να σκουριάσει” αλλά το διεκδίκησαν. Οκτώ γυναικείες ιστορίες επιτυχίας από το “Living Postcards”, 18.00 στο Orange Grove.

STARTUP_SAFARY_ATHENS_702x336_003

Πάρτι κλεισίματος στο Ρομάντσο, το βράδυ της Κυριακής.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα και να εγγραφούν στο link, καθώς και μέσα από τη σελίδα στο Facebook και στο Twitter μπορούν, όσοι το επιθυμούν, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ενώ το Hashtag είναι #SUSAthens.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις