Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

16 InsurTech προτάσεις στο Hackathon της Groupama και του Corallia

Μεγάλη συμμετοχή και ποιοτικές προτάσεις ήταν τα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας HackInnow, στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης (InsurTech) που διοργάνωσαν η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia την Παρασκευή 11 και το Σαββάτο 12 Νοεμβρίου στο α2-innohub στο Μαρούσι.

Όλες οι ομάδες, αποτελούμενες από 2-5 άτομα, επέλεξαν μία από τις 10 προκλήσεις του διαγωνισμού και δημιούργησαν εφαρμογές και υπηρεσίες για τον Ασφαλιστικό κλάδο, που αξιολογήθηκαν για την καινοτομία τους, την εμπορική τους αξιοποίηση, τον βαθμό ωριμότητας των ιδεών και τέλος, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα των μελών των ομάδων.

Η πρώτη ομάδα θα ταξιδεύσει στο Παρίσι για να κάνει τη παρουσίαση της ιδέας της στα κεντρικά της Groupama μαζί με άλλες Startups ενώ πήρε και 3.000 ευρώ. Επίσης δυο από τις ομάδες με τις πιο ώριμες εμπορικά ιδέες θα συμμετάσχουν σε ένα τρίμηνο πρόγραμμα Accelerator στα γραφεία της Groupama στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Corallia. 

Την πρώτη θέση, τα 3.000 ευρώ, αλλά και τη θέση στο τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης πήρε η ομάδα Stealth η οποία έφτιαξε μια πλατφόρμα Blockchain η οποία επιτρέπει την επικοινωνία της ασφαλιστικής με τον πελάτη, μέσω chatbot, αλλά και την υπογραφή συμβολαίων ασφάλισης.

Την δεύτερη θέση, τα 2.000 ευρώ και τη θέση στο τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης πήρε η ομάδα Django, η οποία έχει αναπτύξει μια τεχνολογία αναγνώρισης της φωνής η οποία προσφέρει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την ικανοποίηση των πελατών κατά την επικοινωνία με την εταιρεία. 

Τη τρίτη θέση και τα 1.000 ευρώ πήρε η ομάδα Roadcube η οποία έχει φτιάξει μια πλατφόρμα επιβράβευσης οδηγών μέσω προγραμμάτων loyalty και εκπτώσεων με στόχο να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των ασφαλιζομένων οδηγών γύρω με το εκάστοτε brand.

Οι υπόλοιπες ομάδες του διαγωνισμού

Safemasters: Μια εφαρμογή επικοινωνίας του πελάτη με την εταιρεία σχετικά με τις υπηρεσίες και τις καλύψεις.

Med Eye: Μια ηλεκτρονική υπηρεσία για τα προϊόντα ασφάλισης υγείας με διαθεσιμότητα ιατρών.

Healthier App: Εφαρμογή διαχείρισης υγείας.

Connection Media: Λύσεις επικοινωνίας μέσω βίντεο για την ασφαλιστική αγορά.

Team 2020: Chatbot υποστήριξης πελατών.

Digit, μια εφαρμογή διαχείρισης ατυχήματος με συμπλήρωση όλων των αιτήσεων μέσω App.

InsVision: Kεντρική διαχείριση ιατρικών πράξεων και αποζημιώσεων – Workflow.

Insurance Academy: Aνέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο προβλέψεων αναγκών για εταιρικές ασφάλειες.

ΠαΠει: Ιδέα για εργασία των φοιτητών σαν ambassadors της εταιρείας.

DX Insurance: Εκμετάλλευση των διαθέσιμων ακινήτων των ασφαλιζομένων για παροχή συμπληρωματικής σύνταξης στο μέλλον.

MobySys: bot επικοινωνίας.

SaveApp: Eξοικονόμηση ποσών για έξτρα εισόδημα.

Carbon: Συλλογή στοιχείων οδηγικής συμπεριφοράς με στόχο προγράμματα επιβράβευσης και εκπτώσεις.

Την κριτική επιτροπή του HackInnow αποτέλεσαν οι κ.κ. Νικήτας Δεσποτίδης, Διευθυντής Ernst and Young, Μάκης Ιωάννου, Διευθυντής Finvent, Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama, Κυριάκος Κυριακόπουλος, Καθηγητής στο ALBA και Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, Aν. Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Χρήστος Κάτσιος ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί το 2017.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις