Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Facebook πήρε άδεια χρήσης ψηφιακών πληρωμών στην Ευρώπη

Άλλη μια αναμενόμενη κίνηση από το Facebook και άλλος ένας πονοκέφαλος για πολλές FinTech Startups του χώρου των ψηφιακών πληρωμών μια και το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο μόλις απέκτησε άδεια έκδοσης ψηφιακού χρήματος και φορέα ηλεκτρονικών πληρωμών από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας.

1500 fb-messenger-polls-payment_001_Στην Αμερική ήδη οι χρήστες του Facebook Messenger μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές και να στέλνουν χρήματα σε συνεργασία με τις εταιρείες καρτών αλλά και το PayPal.

H άδεια αυτή είναι άγνωστο ακόμα πως θα χρησιμοποιηθεί από το Facebook στην Ευρώπη μια και πλέον έχει την ίδια άδεια που έχουν οι Viva Wallet, Monese, Revolut κ.α. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα δούμε να πραγματοποιούνται πληρωμές μέσω τoυ Messenger.

Επίσης, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την παρουσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο με νέα κεντρικά γραφεία εκεί. Παρά το Brexit στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις 500 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων πωλήσεων και μηχανικών λογισμικού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις