Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δωρεάν πρόγραμμα για ανέργους από την Mellon και τον Δ. Γαλατσίου

Ο επιταχυντής δεξιοτήτων Μέλλον σε συνεργασία με τον Δ. Γαλατσίου και με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος διοργανώνουν και προσφέρουν δωρεάν το πρόγραμμα Mellon Skills Accelerator σε 25 συμμετέχοντες, ανέργους δημότες Γαλατσίου.

Το τρίμηνο πρόγραμμα περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική και κατάρτιση στις επαγγελματικές δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν άμεσα μια θέση στην αγορά εργασίας βάσει του επαγγελματικού τους προφίλ.
Το πρόγραμμα ανάπτυξης «Mellon Skills Accelerator», έχοντας υλοποιήσει 3 επιτυχημένους κύκλους ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων στους Δήμους Αχαρνών, Ασπροπύργου και Μαρκοπούλου, με ποσοστό επιτυχίας 50% εύρεσης εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού στόχου των συμμετεχόντων, συνεχίζει την κοινωνική του δράση ξεκινώντας τον 4ο Εντατικό Κύκλο σε συνεργασία με και υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε: «Ο Δήμος Γαλατσίου χαιρετίζει την προσφορά της Κοινωνικής Επιχείρησης «knowl» και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό την ενδυνάμωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων συμπολιτών μας. Σε μια αστική περιοχή, όπου η μεσαία τάξη επιβαρύνεται και πλήττεται από τη χρόνια κρίση, και με την κοινωνική συνοχή να υπονομεύεται, αφήνοντας ανθρώπους στο φόβο, και δυστυχώς στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση, η πρωτοβουλία αυτή είναι κρίσιμη και ουσιαστική για πολλούς συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη. Γι’ αυτό, κάθε προσπάθεια που ενισχύει την ένταξη περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, μας έχει αρωγούς. Σε αυτό το πλαίσιο καλωσορίζουμε τον Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon στο Δήμο μας και ευχαριστούμε τους φορείς και τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν στην υποστήριξη των ωφελούμενων».

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και 3 Φεβρουαρίου 2017. Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά σε αυτό τον σύνδεσμο. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις