Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κερδοφόρο για πρώτη φορά το AirBnB

Ο μεγάλος και σχετικά σπάνιος στόχος της κερδοφορίας επιχειρήσεων που βρίσκονται στη φάση του Scaleup επιτευχθεί για πρώτη φορά για το AirBnB το δεύτερο εξάμηνο του 2016 σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την εταιρεία τις οποίες δημοσίευσε το Bloomberg.

Η υπηρεσία που προσφέρει την δυνατότητα ενοικίασης ιδιωτικών σπιτιών και διαμερισμάτων σε όλους τους ενδιαφερομένους ταξιδιώτες και τουρίστες, ταρακουνώντας την ξενοδοχειακή βιομηχανία, εκτιμά ότι θα παραμείνει κερδοφόρα και για το 2017 πριν φόρων, τόκων και αποσβέσεων.

Το AirBnΒ ακολουθεί το παράδειγμα των Startups της νέας οικονομίας οι οποίες στην ουσία είναι οι μεσάζοντες για μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών χωρίς οι ίδιες να έχουν στην κατοχή τους περιεχόμενο ή ιδιοκτησίες αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για τους πελάτες και τους ενδιαφερόμενους για εργασία ή για ενοικίαση, πωλήσεις κ.λπ.

Το AirBnB δεν έχει δικά του ξενοδοχεία και δωμάτια, το Uber δεν έχει τον δικό του στόλο οχημάτων, το Facebook δεν έχει το δικό του περιεχόμενο κ.ο.κ. με το AirBnB να παίρνει το 6% με 12% των εκάστοτε ενοικίων αλλά και ένα μικρό ποσό από τους ιδιοκτήτες.

Τα έσοδα του AirBnB αυξήθηκαν κατά 80% το 2016 παρά τα διάφορα προβλήματα λειτουργίας και φορολογίας που έχει σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο και φαίνεται να χρησιμοποιεί καλά την τελευταία χρηματοδότηση που πήρε ύψους 3,1 δισ. δολ. για να αναπτύξει νέες υπηρεσίες, όπως αυτή των ταξιδιωτικών οδηγών, πληρωμών με την εξαγορά της Tilt αλλά και τις αεροπορικές κρατήσεις που έρχονται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις