Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρ. Δούρου: Η Ψηφιακή Πολιτική στο επίκεντρο της Περιφέρειας Αττικής

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής για όλες τις εξελίξεις που συντελούνται στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών και τις εφαρμογές που μπορεί να έχουν σε επίπεδο Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών, εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, με την ευκαιρία της επίσκεψης της στο ελληνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση-συνέδριο Mobile World Congress που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη.

Η ψηφιακή πολιτική γενικότερα αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο και αφορά τόσο στους εργαζομένους στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, όσο και τους πολίτες που προσέρχονται να εξυπηρετηθούν.  Σύμφωνα με τη Ρ. Δούρου, στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής έχει αποφασίσει έγκαιρα, από τον Σεπτέμβριο του 2014, να έχει ως προτεραιότητα την ψηφιακή πολιτική. Η ίδια επισήμανε χαρακτηριστικά: “η παρουσία μου στην μεγάλη διεθνή έκθεση της Βαρκελώνης και η στήριξη της ελληνικής συμμετοχής δεν είναι αποσπασματική ούτε εμβαλωματική καθώς έχει συνέχεια και διάρκεια με συμμετοχές σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο εξωτερικού (πχ Ισραήλ κλπ) όσο και στο εσωτερικό“.

Σε ερώτηση αναφορικά με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και συνδέονται με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την εξυπηρέτησης του πολίτη, η κ. Δούρου αναφέρθηκε στην δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας οι υπάλληλοι της περιφέρειας και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία των αιτημάτων τους, όπως ακριβώς κάποιος παρακολουθεί πολλά από το έξυπνο κινητό.

Μπορεί μια τέτοια πρωτοβουλία να δείχνει αυτονόητη για μια άλλη χώρα μέλος της ΕΕ που ανήκει στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, όμως για την χώρα μας αποτελούν δράσεις που για δεκαετίεςολόκληρες δεν απασχόλησαν διάφορους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης ούτε άλλους φορείς, είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια στην θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ (μέσα από την οποία καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, πολλές από τοντομέα των τεχνολογιών, γίνονται πράξη με ό,τι θετικό συνεπάγεται αυτό για την καταπολέμηση του φαινομένου του brain drain) η κ. Δούρου είπε ότι η δράση αυτή αποτελεί μια από τις πολλές προγραμματικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Περιφέρεια με υπουργεία, φορείς, ΝΠΙΔ με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα και με έμφαση στην σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Η Ρ. Δούρου έδωσε γενικότερα  έμφαση στις συνέργειες που πρέπει να αναπτύσσει η Περιφέρεια τόσο με το κομμάτι εκείνο του Δημοσίουτομέα που δεν έχει στόχο να ταλαιπωρεί τον πολίτη όσο και με τον εναπομείναντα ιδιωτικό τομέα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα αποτελεί όχι μόνο μια γέφυρα επιστροφής στην χώρα μας των νέων παιδιών που έχουν φύγει, αλλά και ταυτόχρονα να επωφεληθούμε από τις καλές πρακτικές που έμαθαν έξω και μπορούν να τις μεταφέρουν τόσο στο δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα.

Μιλώντας για την ελληνική συμμετοχη στην εκθεση της Βαρκελώνη είπε ότι τοελληνικό περίπτερο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα διεθνή περίπτερα, ειναι λιτό και δωρίκο, επισήμανε η κ. Δούρου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Παναγιώτη Αθανασιάδη και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σωτήρη Νικολαρόπουλο επισκέφθηκε περίπτερα της διεθνούς έκθεσης και συνομίλησε με μετέχοντες.

Παράλληλα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή Συνεργειών του Mobile World Congress, Juan M. Baselga Iturzaeta, κατά την οποία ενημερώθηκε σχετικά με τις λεπτομέρειες της επιτυχημένης διοργάνωσης σχετικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των ΜΜΕ και των νέων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις