Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στη Μάλτα η OpenIchnos επιλεγμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με τα ελληνικά χρώματα μεταβαίνει στην Μάλτα η Startup από την Κρήτη OpenIchnos, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων στις 5 και 6 Απριλίου του άτυπου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMPET), με τη συμμετοχή των υπουργών Ανταγωνιστικότητας όλων των χωρών της ΕΕ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Μαλτέζικης προεδρίας.

«Η επιλογή της OpenIchnos από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμμετάσχει στην Μάλτα με στόχο την συμμετοχή στις εργασίες του Συμβουλίου για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Startups σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η ενδυνάμωση της καινοτομίας και η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας», αναφέρει ο CEO της Ηρακλειώτικης Startup Γιώργος Κούτρας.

Η ενδυνάμωση του οικοσυστήματος των Startups είναι βασική προτεραιότητα της Μαλτέζικης προεδρίας και αυτή η συνάντηση έχει ως σκοπό την προβολή προς τους υπουργούς του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι ευρωπαϊκές Startups.

Η OpenIchnos βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής των συσκευών εντοπισμού σκαφών αναψυχής που έχει σχεδιάσει, με το software και το hardware της συσκευής εντοπισμού να παράγεται στην Ελλάδα, ενώ η συσκευή, που μπορεί να βρει πεδία χρήσης και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, είναι ενεργειακά αυτόνομη.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η OpenIchnos έχει κερδίσει τον διαγωνισμό Bluegrowth και βρίσκεται στους ημιτελικούς του MITEF Greece Startup Competition 2017.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις