Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

COSMOTE HACKATHON: στόχος η καινοτομία και η ανάσχεση του Brain Drain

Το βασικό στόχο του «COSMOTE HACKATHON», που δεν είναι άλλος από την συμβολή της ανάσχεσης του brain drain στον κλάδο της τεχνολογίας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Chief Officer λειτουργιών και συστημάτων πληροφορικής του ομίλου ΟΤΕ, Γιώργος Αθανασόπουλος, με αποκλειστικές δηλώσεις του στο STARTUPPER.GR

Ειδικότερα, ο Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρει:

athanasopoulos_fixed

«Ζούμε την πιο θεαματική και καταιγιστική αλλαγή εποχής στην ιστορία του ανθρώπου. Η ραγδαία εξέλιξη των τεχνολογιών πληροφορικής φέρνει επανάσταση σε κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι της πληροφορικής είναι και θα παραμείνουν η κινητήριος δύναμη των εξελίξεων αυτών. Για την ελληνική πραγματικότητα, η ανάσχεση του brain drain και στο κλάδο της πληροφορικής εξελίσσεται σε Νο1 προτεραιότητα.

H Cosmote συμβάλει ουσιαστικά με πολλές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Το COSMOTE HACKATHON έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες αυτές δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν την τεχνολογία να παρουσιάσουν μια νέα πρόταση για την επικοινωνία στη νέα ψηφιακή εποχή. Μέσα από ένα μαραθώνιο διαγωνισμό καινοτομίας, τους δίνουμε δηλαδή ένα βήμα για να “φωνάξουν” δυνατά τις ιδέες τους.

Γιατί ιδέες υπάρχουν. Και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να ακουστούν και να αξιοποιηθούν εντός των τειχών, αλλιώς κλείνουμε την πόρτα στο μέλλον και σπρώχνουμε αυτούς τους ανθρώπους να αναζητήσουν ευκαιρίες εκτός Ελλάδας. Στην COSMOTE πιστεύουμε στην τεχνολογία και την καινοτομία, ως το πιο σημαντικό μέσο για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

Λίγες μέρες έμειναν για τη συμμετοχή στο COSMOTE HACKATHON

Στόχος η καινοτομία

Στην ουσιαστική βοήθεια που θα παρέχει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε νέους ανθρώπους για να καινοτομήσουν και να αναδειχτούν μέσα από την καινοτομία τους, στο πλαίσιο του COSMOTE HACKATHON, αναφέρεται ο καθηγητής στο τμήμα διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), Γιώργος Δουκίδης.

George_Doukidis

Ειδικότερα, ο Γιώργος Δουκίδης αναφέρει:

«Αναγνωρίζοντας ότι η καινοτομία αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την έχει αναδείξει ως μια από τις βασικές ιδρυματικές του αξίες. Η συνεργασία μας με την COSMOTE για το COSMOTE HACKATHON εντάσσεται στη στρατηγική μας για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας. Θέλουμε να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους με ταλέντο και αγάπη για την τεχνολογία, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί μας τις ιδέες τους, που θα βελτιώσουν τη ζωή μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Για το λόγο αυτό πέρα από την καθοδήγηση και τις πρακτικές συμβουλές που θα παρέχουμε σε όλους τους συμμετέχοντες, θα επιλέξουμε μια ομάδα που θα ενταχθεί στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, δωρεάν για έξι μήνες. Η ομάδα αυτή θα εκπαιδευτεί σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας, θα αξιοποιήσει υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως η συγγραφή επιχειρηματικού σχεδίου και η νομική υποστήριξη, και θα έχει την ευκαιρία να δικτυωθεί σε ένα διεθνούς εμβέλειας δίκτυο χρηματοδοτών».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις