Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Profile Software: Auto-investing με τη πλατφόρμα marketplace lending FMS.next Alternative Finance

Νέα λειτουργικότητα FinTech περιλαμβάνει η νέα έκδοση της πλατφόρμας εναλλακτικής χρηματοδότησης FMS.next Alternative Finance της Profile Software η οποία προσφέρει επιπλέον δυνατότητες για «Auto-investing», με στόχο να διευρύνει τις διαθέσιμες επιλογές στο marketplace lending.

Το FMS.next Alternative Finance είναι μια λύση εναλλακτικής χρηματοδότησης της Profile Software προκειμένου η οποία έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις απαιτήσεις των Lenders και Borrowers, σε ένα κεντρικό περιβάλλον εργασίας. H πλατφόρμα προσφέρει μία προηγμένη προσέγγιση FinTech για τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου καλύπτοντας όλο το εύρος των digital banking, crowdfunding, P2P lending, κ.ά. εργασιών.

Η λειτουργικότητα Auto-investing αυτοματοποιεί τη χρηματοδοτική διαδικασία καθώς, αντιστοιχίζοντας το επενδυτικό προφίλ του επενδυτή με τις υφιστάμενες ευκαιρίες, μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται  σε σύγκριση με τη χειροκίνητη επιλογή των επενδύσεων στο marketplace. Επιπλέον, η πλατφόρμα εξασφαλίζει ότι η διασπορά κινδύνου και χαρτοφυλακίου πραγματοποιείται με βάση καθορισμένα κριτήρια σε ελεγχόμενο περιβάλλον, στο οποίο ο επενδυτής καθορίζει ποιο είναι το εύρος του κινδύνου που είναι διατεθειμένος να αναλάβει, όπως και τα επενδυτικά του όρια, ενώ προσφέρει διαφάνεια στον επενδυτή καθ’ όλη την επενδυτική διαδικασία.

Η λύση δίνει στους επενδυτές την επιλογή να ορίσουν auto-bidding κανόνες μέσω φίλτρων και λοιπών κριτηρίων. Ακόμη, προσφέρει τη δυνατότητα στους επενδυτές να επιλέξουν διαφορετικούς τύπους δανείων για επένδυση (π.χ. επιχειρηματικά δάνεια, καταναλωτικά, στεγαστικά κ.ά.), να ορίσουν τα όρια κινδύνου και την έκθεση ανά δάνειο, νόμισμα, συνδυάζοντας και άλλα κριτήρια. Με την ενεργοποίηση των συγκεκριμένων κριτηρίων το σύστημα τοποθετεί bids αυτόματα σε ευκαιρίες που ταιριάζουν στο καθορισμένο επενδυτικό προφίλ.

Η Profile Software έχει 26 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για το διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, τον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο καθώς και τον δημόσιο τομέα με διεθνή παρουσία και πελατολόγιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις