Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

50 δισ. ευρώ από την ΕΕ για επιτάχυνση των προτύπων σχετικά με το IoT

Κάτι παραπάνω από 50 δισ. ευρώ υπόσχεται να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη προτύπων υψηλής σημασίας για τους τομείς του 5G και της κυβερνο-ασφάλειας, καθώς επίσης και για να προωθήσει τον βαθμό ψηφιοποίησης που ισχύει στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απώτερος σκοπός είναι η διασύνδεση αντίστοιχων προσπαθειών και δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε εθνικό επίπεδο και σχετίζονται με τους τομείς της ψηφιοποίησης, με την ταυτόχρονη ενίσχυση της επένδυσης σε επιμέρους στρατηγικές συνεργασίες.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να ζητηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές που είναι επιφορτισμένες με τη θέσπιση προτύπων, να εστιάσουν το ενδιαφέρον και τις προσπάθειές τους σε πέντε κύριους τομείς: Το 5G, το cloud computing, το Internet of Things (IoT), τις τεχνολογίες δεδομένων και την κυβερνο-ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, στους άμεσους στόχους της ΕΕ περιλαμβάνεται το “τρέξιμο” μεγάλης κλίμακας πιλοτικών projects που αφορούν στο IoT σε “έξυπνες” πόλεις και κατοικίες, σε συνδεδεμένα οχήματα και στην mobile υγεία. Όπως εκτιμάται, η Κομισιόν σκοπεύει να επενδύσει ποσό της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας σειράς από πανευρωπαϊκά hubs ψηφιακής καινοτομίας προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορούν να πληροφορούνται και να δοκιμάζουν σειρά νέων τεχνολογιών.

Τη ίδια στιγμή, αναμένεται να δημιουργηθεί η κατάλληλη νομοθεσία ώστε να υποστηρίζεται η ελεύθερη ροή δεδομένων, καθώς επίσης και να διευκρινίζεται με ξεκάθαρο τρόπο το ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των δεδομένων που προέρχονται από αισθητήρες και “έξυπνες” συσκευές σε μελλοντικά δίκτυα IoT.

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις