Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Athens Mini Maker Faire 2017: Δες-Μάθε-Φτιάξε!

Το δεύτερο Athens Mini Maker Faire θα πραγματοποιηθεί 6-7 Μαϊου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο festival για τη τεχνολογία, την εκπαίδευση, την επιστήμη, την εφευρετικότητα και τη μηχανική το οποίο γίνεται με μεγάλη συμμετοχή σε όλο τον κόσμο το οποίο υποστηρίζεται από το περιοδικό MAKE.

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα διαδραστικά εκθέματα που έχουν δημιουργηθεί από ιδιώτες και επαγγελματίες και να συμμετέχουν σε workshops, ομιλίες και διαδραστικά παιχνίδια. Θα παρουσιαστούν εντυπωσιακές κατασκευές, πατέντες και ευρεσιτεχνίες που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό να δώσουν λύσεις  στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Οι «makers» θα δείξουν εντυπωσιακές κατασκευές όπως χειροποίητα robots, drones και wearables, με χρήση των τεχνολογιών Arduino & Raspberry Pi, 3d printing και Internet of Things. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν ανθρωπόμορφα robots, αυτοματισμούς σπιτιού και θα πλοηγηθούν στον καινοτόμο τρόπο επικοινωνίας με lazer. Θα βρουν πρωτότυπες κατασκευές όπως το αυθεντικό 3d printed Stradivarius βιολί αλλά και εφαρμογές για την προστασία του περιβάλλοντος όπως το μετεωρολογικό σταθμό από Arduino και τα οικολογικά DIY οχήματα.

Και φέτος οι «makers» στηρίζουν τους παραδοσιακούς τρόπους «making» και  Do-It-Yourself, συνδυάζοντας τους με σύγχρονες τεχνολογίες δείχνοντας στους επισκέπτες χειροποίητα μουσικά όργανα, ξύλινα ποδήλατα και τσάντες, αντικείμενα με χρήση της κεραμικής, της χαρτογλυπτικής, του origami, του μοντελισμού και του food making.

Τα workshops

Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με τους παραδοσιακούς τρόπους making, όπως την τεχνική της χειροκίνητης ανάγλυφης εκτύπωσης και της βιβλιοδεσίας, σε ειδικό εργαστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Το making ακολουθεί την τεχνολογία και τα χειροποίητα robots θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος. Οι επισκέπτες θα φτιάξουν και θα προγραμματίσουν το δικό τους Arduino Robot και θα μελετήσουν πως λειτουργεί ένα εκκρεμές με άμμο. Ακόμη, θα φτιάξουν ηχεία από χάρτινα πιάτα και χειροποίητο παγωτό σε σακούλα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις