Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία “κλειδί” Marathon VC – Stripe Atlas

Όλα δείχνουν ότι μια από τις πιο πολύπλοκες διαδικασίες, αυτή της δημιουργίας εταιρείας και μάλιστα σε ξένη χώρα, μπαίνει σιγά-σιγα και αυτή στον κόσμο του τεχνολογικού και όχι μόνο «disrupt» με το «IncorporateTech» να είναι προ των πυλών.

Ο Πάνος Παπαδόπουλος, εταίρος στη Marathon VC. με ένα κατατοπιστικό άρθρο στο δικτυακό τόπο του fund ανακοίνωσε τη συνεργασία με την υπηρεσία Stripe Atlas.

H Stripe είναι νομίζουμε γνωστή, είναι ένας μονόκερος ηλεκτρονικών πληρωμών, έφτιαξε μια υπηρεσία «πακέτο» για όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να φτιάξουν εταιρεία στις Η.Π.Α., και συγκεκριμένα στο Delaware, είτε σαν υποκατάστημα, είτε αυτόνομα.

Προσφέρεται η δημιουργία εταιρείας επιπέδου C, έκδοση αμερικάνικου ΑΦΜ, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού με χρεωστική κάρτα στην Silicon Valey Bank και φυσικά λογαριασμό στη Stripe για την διαχείριση και την αποδοχή πληρωμών. Επιπρόσθετα η εταιρεία θα λάβει και 15.000 δολ. πίστωση για υπηρεσίες AWS και ειδικά λογιστικά και συμβουλευτικά πακέτα με χαμηλό σχετικά κόστος.

Σίγουρα γίνεται κάποια επιλογή από το Stripe Atlas για τις εταιρείες που θα γίνουν δεκτές στη υπηρεσία ενώ η Marathon VC αναλαμβάνει να κάνει μια πρώτη καλή «σύσταση» ακόμα και αν η Startup σας δεν έχει κάποια σχέση με τη Marathon VC.

Μια ανάλογη υπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσει η Εσθονία αύριο ενώ η Iban First σχεδιάζει να προσφέρει την δημιουργία εταιρείας σαν υπηρεσία στην Γαλλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις