Η Taxibeat μαζί με την ActionAid κοντά στους πρόσφυγες

Η Taxibeat συνεχίζει να συμβάλλει ενεργά στη στήριξη των προσφύγων, αυτή τη φορά μέσω της συνεργασίας της με την ActionAid. Η Taxibeat έχει ευαισθητοποιηθεί και κατά το παρελθόν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα με δράση που αγκαλιάστηκε από τους Αθηναίους.

Αναγνωρίζοντας ότι μεταξύ των πολλών αναγκών και προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που ζουν στoυς καταυλισμούς είναι και η ανάγκη για ασφαλή μετακίνηση, η Taxibeat αποδέχτηκε την πρόταση της ActionAid για να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα, να καταστήσει δηλαδή τη μετακίνηση των ανθρώπων που ζουν στους καταυλισμούς (Σχιστό & Σκαραμαγκά) ευκολότερη.
Οι πρόσφυγες που ζουν στους καταυλισμούς, και ειδικότερα οι γυναίκες πρόσφυγες, ενώ χρησιμοποιούν συχνά ταξί για τη μετακίνησή τους, αισθάνονται ανασφαλείς με τους οδηγούς και συχνά πέφτουν θύματα κερδοσκοπίας. Για να τους παρέχει λοιπόν εύκολη, άμεση και, κυρίως, ασφαλή μετακίνηση – μια υπηρεσία που θα πρέπει να είναι προνόμιο όλων – η Taxibeat και η ΑctionAid μετέφρασαν την iOS και την Android εφαρμογή της στα αραβικά. Με τον τρόπο αυτό, οι πρόσφυγες που διαθέτουν smartphone μπορούν πολύ εύκολα να καλέσουν ταξί μέσω της Taxibeat εφαρμογής ξεπερνώντας τη δυσκολία της γλώσσας.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας και marketing της Taxibeat, κα. Θάλεια Γελαδάκη, χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αποδεικνύουμε με πράξεις πως η υπευθυνότητα και η κοινωνική συνεισφορά αποτελούν στάση ζωής και όχι απλά ένα εταιρικό καθήκον. Για εμάς στην Taxibeat είναι μέρος της καθημερινότητάς μας».

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη σε ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις