Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ισραήλ καλεί την Ελλάδα να συνεργαστούν για τις Startup!

Ως τη Silicon Valley εκτός των ΗΠΑ χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη χώρα του και ταυτόχρονα κάλεσε την Ελλάδα να συνεργαστεί σε αυτό το πεδίο με τη χώρα του, η οποία έχει ενισχυμένη κουλτούρα ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων (Startups).

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αρμόδια αρχή για αυτά τα θέματα στο Ισραήλ είναι η Υπηρεσία Καινοτομίας, με την οποία οι ελληνικές αρχές θα είναι σε συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών (Ελλάδας και Ισραήλ) επεσήμαναν ότι σκοπός τους είναι ο υπερτριπλασιασμός των διμερών εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας-Ισραήλ, ώστε αυτές να φτάσουν τα επόμενα χρόνια στο 1 δισ. ευρώ, έναντι 300 εκατ. ευρώ σήμερα, στοχεύουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, με έμφαση στους τομείς των φαρμάκων, των αγροδιατροφικών προϊόντων και των ειδών υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού.

Την ίδια στιγμή, ως στόχος τίθεται η αύξηση των ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα, στους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των λιπασμάτων και του τουρισμού, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη του real estate, καθώς ήδη πολλοί Ισραηλινοί αγοράζουν κατοικίες στην Ελλάδα, αξιοποιώντας και το καθεστώς χορήγησης προσωρινής άδειας παραμονής στην ελληνική επικράτεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις