Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διαγωνισμός PowerUP! InnoEnergy: 150.000 ευρώ για Startups βιώσιμης ενέργειας

Ξεκίνησε ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός διαγωνισμός χρηματοδότησης και ανάπτυξης Startup στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας ο οποίος που διενεργείται σε 23 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, της Βαλτικής και της Μεσογείου.

Μείωση του κόστους θέρμανσης κτιρίων με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, καινοτόμες αντλίες και εναλλάκτες θερμότητας, τεχνολογίες που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας μέσω συσκευών ψύξης είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που διακρίθηκαν στον περσινό διαγωνισμό PowerUp! της InnoEnergy. Οι φετινοί νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία καθώς και πρόσβαση στο Highway, τον επιταχυντή της InnoEnergy, ο οποίος υποστηρίζει την μετατροπή ιδεών και ερευνητικών σχεδίων σε προϊόντα.

Το Highway προσφέρει σε νέους επιχειρηματίες πρόσβαση σε γνώση και σημαντική υποστήριξη στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, την κατοχύρωση τους, την είσοδο στην αγορά, την ανάπτυξη ομάδας και την πρόσβαση σε κεφάλαιο εκκίνησης. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα μόνιμης πρόσβασης στους συνεργάτες της InnoEnergy, οι οποίοι είναι μερικοί από τους 150 μεγαλύτερους οργανισμούς στη βιομηχανία της ενέργειας, διευκολύνοντας έτσι μια γρήγορη είσοδο στην παγκόσμια αγορά.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως στον περυσινό διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώθηκε με το όνομα KICkOff by KIC InnoEnergyμεταξύ των νικητών βρισκόταν και η ελληνική Pleione Energy μαζί με την PolarSol από την Εσθονία, την GreenerGizer από την Ουγγαρία και την Bin-E από την Πολωνία.

Μια σειρά εντατικών workshop και δεκαπέντε περιφερειακοί τελικοί σε χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης (ένας εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα) οδηγούν στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη. Οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν εντατικά τις κρίσιμες λεπτομέρειες των ιδεών τους και να τις παρουσιάσουν σε επενδυτές και ειδικούς.

Η υποδοχή προτάσεων για καινοτόμες ιδέες στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας εκ μέρους startup επιχειρήσεων για τον διαγωνισμό PowerUp! (powerup.innoenergy.comτης InnoEnergy ξεκίνησε ήδη από τις 19 Ιουνίου 2017 και διαρκέσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2017.
Όσες ιδέες ξεχωρίσουν, θα είναι σε θέση να λάβουν χρηματοδότηση Seed που θα φτάνει μέχρι και τα 150.000 ευρώ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Jakub Miler, CEO της InnoEnergy Poland Plus, διοργανώτριας εταιρείας του διαγωνισμού: «Ο διαγωνισμός PowerUp! αποτελεί μία πλατφόρμα παρουσίασης ιδεών, ενώ συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της καινοτομίας στο χώρο της βιώσιμης ενέργειας, στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Όσο για τις ιδέες που θα διακριθούν, καθώς επίσης και άλλες οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα να υποστηριχθούν, αναμένεται να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, με την είσοδό τους στην αγορά, οι εν λόγω ιδέες μπορούν να έχουν επίδραση σε παγκόσμια κλίμακα, με την βοήθεια και ενεργή στήριξη της InnoEnergy».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις