Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Cisco: η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το ίδιο δίκτυο!

Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Cisco Live που ολοκληρώνεται σήμερα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ η μεγάλη εταιρεία δικτυακών υποδομών και υπηρεσιών Cisco παρουσίασε το δίκτυο της επόμενη γενιάς το οποίο θα είναι αυτό που θα υλοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης για να εξυπηρετεί και να προβλέπει τις εκάστοτε ανάγκες, να προστατεύει από απειλές και να εξελίσσεται και να μαθαίνει.

Το νέο αυτό δίκτυο είναι αποτέλεσμα ετών έρευνας και ανάπτυξης από τη Cisco, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της δικτύωσης, για μια  εποχή στην οποία οι μηχανικοί δικτύων που σήμερα διαχειρίζονται εκατοντάδες συσκευές θα κληθούν να διαχειριστούν 1 εκατομμύριο συσκευές έως το 2020.

«Το δίκτυο δεν υπήρξε ποτέ κρισιμότερο για τις επιχειρήσεις, αλλά ούτε είχε δεχθεί ανάλογες πιέσεις στο παρελθόν», δήλωσε ο Chuck Robbins, Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco. «Με τη δημιουργία ενός δικτύου με μεγαλύτερη διαίσθηση, δημιουργούμε μια ευφυή πλατφόρμα με απαράμιλλη ασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, η οποία προάγει την επιχειρηματική ανάπτυξη και δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους ανθρώπους και τις εταιρείες παντού».

Σήμερα οι εταιρείες διαχειρίζονται τα δίκτυά τους μέσω συμβατικών διεργασιών ΙΤ, οι οποίες δεν είναι βιώσιμες στη νέα ψηφιακή εποχή. Η προσέγγιση της Cisco δημιουργεί ένα σύστημα με διαίσθηση, το οποίο μαθαίνει διαρκώς, προσαρμόζεται, αυτοματοποιεί και προστατεύει, με στόχο να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες του δικτύου και να το προστατεύσει από το σημερινό,  συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον απειλών.

«Η λύση Encrypted Traffic Analytics (ΕΤΑ) της Cisco επιλύει ένα πρόβλημα ασφάλειας δικτύου που μέχρι σήμερα θεωρούταν άλυτο», δήλωσε ο David Goeckeler, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής δικτύωσης και ασφάλειας. «Το ETA χρησιμοποιεί την κυβερνο-ευφυΐα Talos της Cisco για να ανιχνεύσει γνωστές υπογραφές επιθέσεων ακόμη και σε κρυπτογραφημένη κίνηση, συμβάλλοντας στην μέγιστη ασφάλεια και ταυτόχρονη διατήρηση του απορρήτου.»

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαδικτυακής κίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο περνάει μέσα από δίκτυα Cisco, η εταιρεία αξιοποίησε τη θέση της για να αποτυπώσει και να αναλύσει αυτά τα τεράστιας σημασίας δεδομένα και να προσφέρει στα τμήματα IT τη δυνατότητα να εντοπίζουν ανωμαλίες και να προβλέπουν την εμφάνιση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο χωρίς να συμβιβάζουν το απόρρητο των δεδομένων. Αυτοματοποιώντας το επίπεδο πρόσβασης του δικτύου και ενσωματώνοντας σε βασικό επίπεδο τεχνικές μηχανικής εκμάθησης (machine learning) και ανάλυσης δεδομένων, η Cisco καθιστά τα μη διαχειρίσιμα στοιχεία διαχειρίσιμα, επιτρέποντας στα τμήματα ΙΤ να εστιάσουν σε στρατηγικές επιχειρηματικές ανάγκες.

Κορυφαίες παγκόσμιες επιχειρήσεις και οργανισμοί – , μεταξύ άλλων οι Deutsche Bahn/DB Systel GmbH, Jade University of Applied Sciences, NASA, Royal Caribbean Cruises Ltd., Scentsy, UZ Levin, και Wipro – διεξάγουν ήδη παραγωγικές δοκιμές με αυτές τις λύσεις δικτύωσης επόμενης γενιάς.

Ενημέρωση από τα «συμφραζόμενα» και τροφοδότηση από τις «προθέσεις»

Με αυτή τη νέα προσέγγιση, η Cisco αλλάζει το σχέδιο δικτύωσης με ανασχεδιασμένο υλικό και το πλέον προηγμένο λογισμικό. Αυτή η μετακίνηση από τη δικτύωση με επίκεντρο το υλικό στη δικτύωση βάσει λογισμικού θα δώσει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα τεράστιο άλμα ως προς την ευελιξία, την παραγωγικότητα και την απόδοση. Το διαισθητικό δίκτυο είναι μια ευφυής και εξαιρετικά ασφαλής πλατφόρμα που τροφοδοτείται από τις προθέσεις και λαμβάνει τις πληροφορίες της από τα  συμφραζόμενα:

  • Πρόθεση: Η δικτύωση «βάσει προθέσεων» επιτρέπει στα τμήματα ΙΤ να μεταβούν από τις δυσκίνητες συμβατικές διεργασίες σε αυτοματοποίηση της πρόθεσης , καθιστώντας δυνατή τη διαχείριση εκατομμυρίων συσκευών μέσα σε λίγα λεπτά – μια εξέλιξη κρίσιμης σημασίας για την υποστήριξη των οργανισμών στο σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο.
  • Συμφραζόμενα: Η ερμηνεία των δεδομένων με βάση τα συμφραζόμενα είναι το στοιχείο που δίνει στο δίκτυο τη δυνατότητα να παρέχει νέες πληροφορίες. Δεν είναι μόνο τα δεδομένα σημαντικά, αλλά και το πλαίσιο που τα περιβάλλει – ποιος, τι, πότε, πού και πώς. Ένα δίκτυο με διαίσθηση ερμηνεύει όλα αυτά τα στοιχεία με αποτέλεσμα καλύτερη ασφάλεια, πιο εξατομικευμένες εμπειρίες και ταχύτερες λειτουργίες.
  • Διαίσθηση: Το νέο δίκτυο προσφέρει τεχνικές machine learning σε μεγάλη κλίμακα. Η Cisco αξιοποιεί τον τεράστιο όγκο δεδομένων, που διακινούνται στα δίκτυά της σε όλο τον κόσμο, με τις ενσωματωμένες τεχνικές machine learning και απελευθερώνει την πραγματική αξία αυτών των δεδομένων για να παρέχει πληροφορίες και προγνωστικά βάσει των οποίων μπορούν να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις