Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Whitetip Investments επενδύει “συνεργατικά” σε επιλεγμένες Startups

H Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ παρουσίασε σε πρόσφατη εκδήλωση τις δραστηριότητες της στην Ελληνική και στη ξένη αγορά αλλά και την συνεργασία της με την Saxo Bank.

H WhiteTip Investments είναι μια εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών η οποία συνεργάζεται με πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε Ελλάδα και το Εξωτερικό, σε διάφορους τομείς, με στόχο τις συν-επενδύσεις σε Startups και στην Ελλάδα σαν ένα από τα βασικά αντικείμενα της.
Βασικός μέτοχος της είναι η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ. η οποία ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σχέση μεταξύ της Whitetip Investments και της SAXO BANK, μέσω της οποίας η επενδυτές που έχουν προβεί σε άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα, πέραν της δυνατότητας συναλλαγών σε 30 Χρηματιστήρια και σε άνω των 30,000 διαφορετικών χρηματοοικονομικών προϊόντων λαμβάνουν ταυτόχρονα επενδυτικές υπηρεσίες λήψης και διαβίβασης εντολών και επενδυτικών συμβουλών από τα εξειδικευμένα στελέχη της Whitetip Investments.

O CEO της εταιρείας Χαράλαμπος Αγγελετόπουλος ανέπτυξε επίσης το ειδικό σχήμα δημιουργίας επενδυτικού κεφαλαίου το οποίο έχει ήδη χρηματοδοτήσει Startups σε Ελλάδα και ειδικά στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα η πιο γνωστή επένδυση είναι αυτή της OSEVEN με 600.000 ευρώ από τη Yarrow Capital – θυγατρικής της Νέα Ηλέκτρα. Η OSEVEN ανήκει στο χώρο του InsurTech έχοντας αναπτύξει ένα σύστημα καταγραφής της οδηγικής συμπεριφοράς μας μέσω μιας εφαρμογής στο Smartphone και τη διασύνδεσή της με τις ασφαλιστικές υπηρεσίες. H OSEVEN συνεργάζεται ήδη με την ERGO, την Interamerican και την InsuranceMarket ενώ βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μέση Ανατολή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις