Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Όλα τα νέα μοντέλα της Volvo θα είναι ηλεκτρικά από το 2019

Σύμφωνα με εκπροσώπους της σουηδικής εταιρείας και της κινεζικής μητρικής Zhejiang Geely Holding Group όλα τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν μετά το 2019 θα είναι είτε πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά, κάτι που σημαίνει ότι οι παραδοσιακές μηχανές εσωτερικής καύσης σταδιακά θα αποσύρονται.

Βέβαια η παραγωγή των παραδοσιακών κινητήρων θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2019 αλλά σε κάθε περίπτωση η Volvo είναι ο πρώτος παραδοσιακός κατασκευαστής που βάζει ένα τέλος στα σημερινά αυτοκίνητα και μπαίνει εξ’  ολοκλήρου στα ηλεκτρικά και υβριδικά, τα οποία ακόμα αποτελούν ένα μικρό μέρος της παραγωγής και των πωλήσεων παγκοσμίως.

Η Volvo ανέφερε ότι και τα πέντε νέα οχήματα που θα παρουσιαστούν από το 2019 έως το 2021 θα είναι ηλεκτρικά, αλλά θα υπάρχει και η επιλογή για υβριδικό κινητήρα, και θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια της εταιρείας σε Ευρώπη και Ασία αλλά και στο νέο εργοστάσιο στις Η.Π.Α.

Φυσικά, όλοι οι κατασκευαστές ετοιμάζουν πολλά ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα, σε δημοφιλείς σειρές μάλιστα, όπως η σειρά 3 της BMW ή το Golf της Volkswagen οι οποίες το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξήσουν το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα ρίξουν σχετικά τις τιμές.

Τέλος. δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις επόμενες εβδομάδες ξεκινά η παράδοση των πρώτων προσιτών, πλήρως ηλεκτρικών, Tesla Model 3 το οποίο κοστίζει 35.000 δολ. και έχει ήδη φτάσει τις 400.000 παραγγελίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις