Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι νικητές του Reload Greece Challenge17

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των ομάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης RG Challenge17 μπροστά σε μια ομάδα κριτών και επενδυτών αλλά και ένα διεθνές ακροατήριο στο κτίριο Shard του Λονδίνου με στόχο την πρώτη τους χρηματοδότηση 50.000 – 250.000 λιρών.

Οι τρεις κριτές: Βασιλική Πέτρου, Global SVP Prestige στην Unilever, Keith Willey, Επικεφαλής Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατηγικής & Επιχειρηματικότητας στο London Business School και Adam Reeve, Διευθυντής Επενδύσεων στο Seedrs, αξιολόγησαν τις ομάδες με κριτήρια όπως την ιδέα, την ομάδα αλλά και τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην Ελλάδα ως σύνολο.

Οι δέκα ομάδες του RG Challenge17 του Reload Greece

Το πρόγραμμα RG Challenge17 του κοινωφελούς ιδρύματος Reload Greece είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης 9 ημερών το οποίο διεξήχθη στο London Business School από τις 28 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2017. Το έντονο πρόγραμμα περιελάμβανε την εκπαίδευση και την υποστήριξη των επιλεγμένων Startups για δημιουργία επιχειρηματικών μοντέλων, αναλύσεις της κάθε βιομηχανίας, συμβουλευτική για τις επενδύσεις αλλά για νομικά ζητήματα.

Ο νικητής του βραβείου RG Challenge17

RGCWorkathlon2Η Workathlon είναι μια ολοκληρωμένη λύση SaaS για την πρόσληψη στελεχών και υπαλλήλων για τον ξενοδοχειακό κλάδο, έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο, και μια εξαιρετική λύση για όσους ψάχνουν εργασία στον συγκεκριμένο χώρο.

Η Workathlon συμμετείχε στο RG Challenge17 μέσω της νέας συνεργασίας του Reload Greece με την Εθνική Τράπεζα και το NBG Business Seeds. Η Startup κέρδισε ένα χρηματικό έπαθλο 5.000 λιρών, νομικές συμβουλές και καθοδήγηση με την Keystone Law, ένα «booster pack» από την Qapitol QA, μια συμβουλευτική συνεδρία και πίστωση 10.000 λιρών για το IBM Cloud και θα έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία equity crowdfunding της Seedrs.

Η Κατερίνα Σαντίκου, ιδρύτρια της Workathlon, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που κερδίσαμε στο RG Challenge17. Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα, γίναμε καλύτεροι επιχειρηματίες και έχουμε δεθεί όλες οι ομάδες. Πρόκειται για μια προσπάθεια που δείχνει ότι υπάρχει μια τεράστια κοινότητα που θέλει να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει. Αυτό είναι εκπληκτικό όταν προσπαθούμε να βοηθήσουμε και εμείς στην επανεκκίνηση της Ελλάδας. Ο βασικός λόγος που ξεκίνησα το Workathlon είναι ότι συνειδητοποίησα ότι ο καλύτερος τρόπος για να προσφέρεις στην κοινωνία είναι να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας – για να επιτρέψεις στους ανθρώπους να κάνουν μαι αυτοί μια θετική αλλαγή».

Το Βραβείο κοινού

H Pushme Bikes «ηλεκτροδοτεί» τους στόλους ποδηλάτων των επιχειρήσεων παραδόσεων. Μια συσκευή plug & play μετατρέπει οποιοδήποτε ποδήλατο σε ηλεκτρικό άμεσα και ένα δίκτυο σημείων με μπαταρίες «pick-and-go» παρέχει τη δυνατότητα συνεχόμενης λειτουργίας του στόλου.

H Pushme κέρδισε μια θέση στο RG Challenge17 μετά τη νίκη της στο RG Young Entrepreneurs Program, απέκτησε πρόσβαση σε 10.000 λίρες πίστωση σε υπηρεσίες IBM Cloud, ένα πακέτο ενίσχυσης ύψους 1.000 λιρών για δοκιμές QA και νομικές συμβουλές / καθοδήγηση με την Keystone Law . Ο Γιώργος Καλλίγερος, ιδρυτής του Pushme, ο οποίος μάλιστα έχει εργαστεί στην Tesla, δήλωσε: «Η επιτυχία του βραβείου του κοινού είναι μεγάλη, είναι μια μεγάλη επιβεβαίωση ότι ξεχωρίσαμε για την μοναδικότητα και την καινοτομία μας. Θα συναντηθούμε με πολλούς επενδυτές, και γι ‘αυτό θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα».

Αντιπροσωπείες από το NBG Business Seeds αλλά και το egg παραβρέθηκαν στις τελικές παρουσιάσεις των ομάδων εγκαινιάζοντας τις νέες συνεργασίες με το Reload Greece.

RGC17PushMe

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις