Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ανεπτυγμένη χώρα με τη μεγαλύτερη μαύρη οικονομία…

Νομίζουμε ότι όλοι θα πέσουμε μέσα στην απάντηση, προσωπικά θα ανέφερα την Ιταλία, αλλά τελικά είμαστε στην κορυφή! Το 1/5 του ΑΕΠ της Ελλάδας κινείται στην μαύρη οικονομία (!) σύμφωνα με έρευνα του  Institute for Applied Economic Resarch (IAW) του γερμανικού Πανεπιστημίου Tubingen.

Το 21,5% του ΑΕΠ της Ελλάδας πραγματοποιείται εκτός κρατικού ελέγχου ξεφεύγοντας από την φορολογία και τις συνήθεις εταιρικές πρακτικές. Η μαύρη οικονομία έχει ανθίσει την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με το μέγεθός της σε παγκόσμιο επίπεδο να αγγίζει τα 650 δισ. δολ. την περίοδο 2012-2014.

Την «πάταξη της φοροδιαφυγής» προσωπικά τη θυμάμαι να βγαίνει από τα στόματα των Ελλήνων πολιτικών εδώ και δεκαετίες αλλά χωρίς απτά αποτελέσματα, με το «μάρμαρο» να το πληρώνουν οι συνεπείς ιδιώτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες με την υψηλή φορολογία και τα παράπλευρα κόστη λειτουργίας, ασφάλισης κ.α.

Βέβαια μπορεί με την υψηλή φοροδιαφυγή να βγαίνει εκτός ελέγχου ο κρατικός προϋπολογισμός αλλά και να υποστηρίζονται παράνομες ενέργειες, ωστόσο στη περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και σε άλλες χώρες, είναι αυτή που έχει κρατήσει ζωντανή την οικονομία, μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

Shadow_Economy

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις