Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διαγωνισμός για Startups στο πλαίσιο του Innovation and Entrepreneurship Forum στη Κύπρο

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου (C4E), σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative (THI) διοργανώνει, στις 28 Νοεμβρίου 2017, στους χώρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, Συνέδριο με τίτλο 3rd Innovation and Entrepreneurship Forum: Research Commercialization and Innovative Start-ups (IEF2017).

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), της PwC Κύπρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, Το Συνέδριο στηρίζει επίσης η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Το IEF2017 αποτελεί σημαντικό βήμα προς την προώθηση των στρατηγικών στόχων του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου για την αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, δημιουργώντας ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη διασύνδεση της Κυπριακής ερευνητικής κοινότητας με το διεθνές καινοτομικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Το Συνέδριο αποσκοπεί στην καταγραφή και προβολή των ερευνητικών επιτευγμάτων και αποτελεσμάτων και του ερευνητικού δυναμικού της Κύπρου καθώς και τη διασύνδεσή τους με επενδυτές και επιτυχημένους επιχειρηματίες.
Απώτερος στόχος είναι η προώθηση Κυπριακών καινοτομιών και ευρεσιτεχνιών στις διεθνείς αγορές, η εμπέδωση συνεργιών και σχέσεων συνεργασίας με επενδυτικούς φορείς και η σύσταση μηχανισμού για τη χρηματοδότηση και στήριξη της μετατροπής ερευνητικών αποτελεσμάτων σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Στο Συνέδριο θα δοθεί η ευκαιρία τόσο σε ερευνητές από τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα της Κύπρου αλλά επίσης και σε Κυπριακά Startups να συμμετέχουν σε διαγωνισμό όπου θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους ενώπιον κριτών με σημαντικές επιχειρηματικές και επενδυτικές δραστηριότητες στο εξωτερικό.

Οι τρεις καλύτερες ομάδες θα κερδίσουν χρηματικά βραβεία καθώς επίσης και υπηρεσίες για δωρεάν κατάρτιση που προσφέρουν οι οργανωτές και οι υποστηρικτές του Συνεδρίου.

Η νέα ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή σε όλες  τις κατηγορίες του συνεδρίου είναι η 9η Οκτωβρίου 2017.

Πληροφορίες για τις κατηγορίες συμμετοχής:

Competition Track: http://www.c4e.org.cy/ief2017/competition_track.html

Research Capacity Track: http://www.c4e.org.cy/ief2017/research_track.html

Student Track: http://www.c4e.org.cy/ief2017/student_track.html

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών του Συνεδρίου και των κριτών του διαγωνισμού είναι οι:
Leon Sandler, Εκτελεστικός Διευθυντής του Deshpande Center for Technological Innovation του ΜΙΤ (ΗΠΑ), Herbert Hongbo Chen, COO του μεγαλύτερου επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου της Κίνας, στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου (ΤusHoldings / TusPark) και αντικοσμήτορας του Eρευνητικού Ινστιτούτου για την Καινοτομία, Μarina Hatsopoulos, Διευθύντρια Levitronix  Technologies (Βοστώνη, ΗΠΑ), Αρίστος Δοξιάδης, General Partner, Openfund (Ελλάδα), Αλέξης Πανταζής, συνιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής Hellas Direct (Ελλάδα), Jeremy Downward, Eκτελεστικός Διευθυντής Aristeus Asset Management (Κύπρος), Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του ΜΙΤ Enterprise Forum Greece και Άννα Πρωτοπαπά, CEO, Mersana Therapeutics.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις