Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματικά βραβεία “μαμούθ” από την Chivas

O διεθνής διαγωνισμός Chivas Venture, προσφέρει το μεγαλύτερο βραβείο σε κοινωνικούς επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο αυτό οι Έλληνες επαγγελματίες έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρωτιά ή τη συμμετοχή στους 5 φιναλίστ που θα μοιραστούν το 1 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ, η ΚΟΙΝΣΕΠ που θα αναδειχθεί πρώτη στην Ελλάδα, θα συμμετάσχει μαζί με τις πρώτες όλων των χωρών, στη θερμοκοιτίδα (incubator) Skoll Institute στην Οξφόρδη, για μία εβδομάδα.

Αύριο το workshop στο: The Cube

To Chivas Venture workshop για Startups θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, στο The Cube (Κλεισόβης 8, Αθήνα)

Πρόκειται για ανοικτό workshop με θέμα: “Creating financial sustainability for your Social Impact company”, όπου το επιτελείο του διαγωνισμού στην Ελλάδα θα είναι στη διάθεση των υποψηφίων και διοργανώνεται σε συνεργασία με το Startup Safari Athens και απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες που επιδιώκουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Ευτύχιος Τσαουσίδης

Κεντρικός εισηγητής του workshop θα είναι ο Ευτύχιος Τσαουσίδης, Co-founder and Partner της “Red Tree CFO Solutions” O κ. Τσαουσίδης θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση και καθοδήγηση των κοινωνικών επιχειρηματιών σχετικά με τα αποτελεσματικά οικονομικά μοντέλα στα οποία μπορούν να δομηθούν οι κοινωνικές Start-ups.

Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής στο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture 2018, με έπαθλο τη χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. δολ. την οποία θα μοιραστούν οι πέντε φιναλίστ.

Σερένα Ντέιβις

Παρούσα θα είναι η εξειδικευμένη, στην ανάπτυξη Startups και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Σερένα Ντέιβις (Serena Davis), για να απαντήσει σε τεχνικές λεπτομέρειες. Επίσης θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να υπολογίζουν την κοινωνική επίδραση της εταιρίας τους, να διατυπώσουν το οικονομικό μοντέλο και να εξετάσουν τα KPIs, προκειμένου να υποβάλλουν σωστά την πρότασή τους στον διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι η Chivas Venture απευθύνθηκε στην κ. Ντέιβις, καθώς διαθέτει πλούσια εμπειρία στο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, με συνεργασίες σε Venture Capital Funds (Οσλο, Όστιν), καθώς και σε μεγάλες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας στην Ευρώπη και την Αφρική.

Την τελευταία τριετία δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο ελληνικό startup οικοσύστημα, συνδυάζοντας τη διεθνή τεχνογνωσία με το εγχώριο δυναμικό το οποίο εστιάζει στην παγκόσμια οικονομική σκηνή και φιλοδοξεί να αποτελέσει μέρος αυτής.

Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τη συμμετοχή εδώ, είτε μέσω e-mail εδώ.

Η Chivas επενδύει στο κοινωνικό όφελος

Το Chivas Venture, είναι ο παγκόσμιος διαγωνισμός Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Chivas Regal. Στην Ελλάδα διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2016/17 όπου αναδείχθηκε η LaddRoller, με μία εξαιρετική ιδέα που την ανέδειξε στην 9η θέση του διαγωνισμού.

Το Chivas Regal, διατηρώντας την κληρονομιά των αδελφών James και John Chivas, οι οποίοι είχαν έντονη κοινωνική δράση και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη στήριξη επιχειρήσεων που συμβάλλουν σε μια ευρύτερη θετική αλλαγή στον κόσμο, δημιούργησε το Chivas Venture το 2014.

Έκτοτε, πάνω από 6.000 επιχειρήσεις που επιδιώκουν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής, με διεκδικώντας μέρος από την ετήσια χρηματοδότηση του 1 εκατ. δολ.

Το Chivas Venture στηρίζουν γνωστές προσωπικότητες, τόσο από το επιχειρηματικό, όσο και από το καλλιτεχνικό στερέωμα, όπως η Χάλι Μπέρι, ο Χαβιέ Μπαρδέμ και άλλοι, με στόχο το κοινωνικό όφελος.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός έως τις 30 Οκτωβρίου (09:00 AM GMT) και οι προτάσεις υποβάλλονται εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις