Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bolt: Η “δίτροχη Tesla” συγκέντρωσε πάνω από 3 εκατ. ευρώ μέσω crowdfunding

Η Bolt, που κάποιοι ονομάζουν Tesla σε 2 ρόδες, υπερκάλυψε την εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω crowdfunding, συγκεντρώνοντας πάνω από 3 εκατ. ευρώ στην πλατφόρμα Seedrs.

H Ευρωπαϊκή Startup, που έχει στόχο να κάνει πέρα τα καύσιμα από το δρόμο, παρουσιάζοντας το δικό της ηλεκτροκίνητο σκούτερ, προσέλκυσε πάνω από 2.000 επενδυτές από τη Βρετανία και τις Κάτω χώρες, καταφέρνοντας έτσι να έχει την πιο πετυχημένη καμπάνια μη Βρετανικής εταιρείας.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την κυκλοφορία μέσα στο 2018 του σκούτερ της Bolt με ονομασία AppScooter. Αν και η πλειοψηφία των επενδυτών της καμπάνιας είχαν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι επενδυτές από τις Κάτω Χώρες επένδυσαν περισσότερο ανά άτομο.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις μοτοσυκλετών και σκούτερ έφτασαν τα 134 εκατομμύρια μονάδες το 2016, με τα έσοδα της βιομηχανίας να φτάνουν τα 90 δισ. δολάρια, ενώ τα σκούτερ, ειδικότερα, δημιουργούν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, τα σκούτερ είναι χιλιάδες φορές πιο ρυπογόνα από ένα μικρό φορτηγάκι και ευθύνονται για το 30% των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων.

Τα ρυπογόνα σκούτερ

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των σκούτερ. Στο Άμστερνταμ, το 77% του συνόλου των σκούτερ που κυκλοφορούν στους δρόμους θα υπόκειται σε νέα νομοθεσία από τον Ιανουάριο του 2018, καθώς τα βενζινοκίνητα σκούτερ που κατασκευάστηκαν πριν από το 2011 καταργούνται σταδιακά. Η Γαλλία και η Ιταλία απαγόρευσαν επίσης τη χρήση βενζινοκίνητων σκούτερ σε ορισμένες πόλεις κατά τη διάρκεια ορισμένων ημερών, ενώ η Βρετανία ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφαση να απαγορεύσει την πώληση των καυσίμων ντίζελ και βενζίνης μέχρι το 2040.

Η Ολλανδική startup που ιδρύθηκε από τους Marijn Flipse και Bart Jacobsz Rosier, ευελπιστεί πως το σκούτερ της θα γίνει το όχημα επιλογής για τους Ευρωπαίους πολίτες, ειδικά όσο η αβεβαιότητα για το μέλλον των βενζινοκίνητων σκούτερ αυξάνεται.

Ο Bart Jacobsz Rosier, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Bolt, λέει: “Είναι συναρπαστικό να έχουμε τόσο μεγάλη υποστήριξη από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα έσοδα από την συγκέντρωση των κεφαλαίων μας θα μας επιτρέψουν να βάλουμε το AppScooter στην παραγωγή το 2018. Στόχος μας είναι να έχουμε παραδώσει πάνω από ένα 250.000 σκούτερ μέχρι το 2020. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή μιας κερδοφόρας αγοράς αξίας άνω των 30 δισ. ετησίως“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις